Októberben startol a Közösség – Tér – Település képzési program

A Közösség – Tér – Település (KTT) program célja, hogy a különféle intézményekről és szakokról érkező hallgatók saját szakmájuk területén kipróbálhassák magukat élesben is, emellett ismerjék meg egymás szakterületeit, a szakmák egymáshoz való viszonyát és kapcsolódásaikat.
A jelentkezés országszerte zajlott: összesen hét felsőoktatási intézmény kilenc karának 32 hallgatója vesz benne részt, amely október 14-én egyhetes, intenzív, alapozó képzéssel indul a Pannonhalmi Bencés Főapátság Szent Jakab Vendégházában. A képzés elsődlegesen építész és közösségszervező hallgatóknak szól, de teológus-lelkészek, tájépítő és kertrendező, valamint kulturális mediátor hallgatók is bekerültek a programba – amely már az első évfolyam esetében másfélszeres túljelentkezéssel kezdte indulását.  
 
A KTT két félévében a hallgatóknak az elméleti megalapozást követően lehetőségük nyílik az építészeti tervezői munkára, valamint a közösségi tervezésre és kivitelezésre is. A közösségi tervezések és építések Baranya megye három községében (Magyaregregyen, Martonfán és Szászváron), valamint a Tokaji borvidék hét településén (Bodrogolaszi, Erdőhorváti, Hercegkút, Makkoshotyka, Sárospatak, Sárazsadány és Sátoraljaújhely meghatározott részein) zajlanak majd az első évben. A képzésről bővebben itt írtunk.
 

A tudásbővítés, kompetenciafejlesztés folyamatát filmvetítések és unikális kulturális programok színesítik majd olyan előadók részvételével, mint például a Polyphony projekt mögött álló, szenvedélyes népzenegyűjtő Both Miklós vagy Ferenczi György szájharmonika-művész. De a szombati napon a tábor vendégei lesznek a közösségi tervezésekben és építésekben érintett települések képviselői és a Hello Wood csapata is – akik a Makovecz Imre Alapítvány mellett a KTT legfőbb szakmai partnerei. A pannonhalmai alapozó képzést a Rackajam koncertje zárja majd. 
 
2019.10.03
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.