Nyerj páros jegyet az Európai Art Mozi Nap Lótolvajok c. filmjének vetítésére!

„Európa mozizni megy!” – szól az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Art Mozi Nap szlogenje. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi mint kulturális és közösségi tér fontosságára.
Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére meghirdetett nemzetközi eseményhez Európa-szerte több mint 700 mozi csatlakozott, köztük az Art-Mozi Egyesület szinte teljes tagsága, 9 budapesti és 19 vidéki művészmozi is. Ezen a napon a résztvevő mozik változatos programokkal, többek között fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget. 
 
A hazai kínálatot öt európai koprodukció, két új magyar játékfilm és egy magyar családi animáció alkotja, a résztvevő mozik ezekből válogatva alakították ki az október 13-i műsorukat. Premier előtt látható lesz a Cannes-i Filmfesztiválon „Rising Star Award” díjjal elismert izlandi-dán dráma, A legfehérebb nap, a Berlini Filmfesztiválon a Legjobb forgatókönyv díját elnyert olasz bűnügyi dráma, a Ragadozók, a Különleges életek című francia vígjáték-dráma Vincent Cassel főszereplésével, a Berlinben a Legjobb művészeti teljesítmény Ezüst Medve-díjával elismert norvég-svéd-dán dráma, a Lótolvajok, valamint Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, a Szép csendben.
 

Ezenkívül műsorra kerül a Mű szerző nélkül, Florian Henckel von Donnersmarck (Mások élete) új filmje a világhírű német festőművész, Gerhard Richter életéről, amelyet két kategóriában is Oscarra jelöltek, az ezredfordulón születettek hiteles magyar ifjúsági filmdrámájaként aposztrofált FOMO – Megosztod és uralkodsz, valamint a legkisebbek körében népszerű Kuflik-mesekönyvsorozat alapján készült új magyar animációs film, a Mi újság, kuflik?.
 
Játssz velünk, és nyerj páros jegyet a Lótolvajok című film vetítésére! 
 
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház 
 
Időpont: október 13. vasárnap, 11:00 
 
Ha szeretnél jegyet nyerni, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Ahol a héten érdemes...
 
Dunavarsány, KOMO-SKY 51-es bázis, március 15. - október 31.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.