Duda Paiva Company: Blind

Budapest, Budapest Bábszínház, október 10. 19:00
A Duda Paiva Company a tánc, a bábszínház és a multimédia határmezsgyéjén készíti előadásait, melyek közül most a Blind című előadást láthatjuk a X. BÁBU Fesztivál és a CAFé Budapest keretében.
A brazil–holland Duda Paiva egyedi, légies, varázslatos és néha fájdalmas, olykor humorral átitatott világokat teremt táncpartnereivel, a hajlékony szivacsbábokkal. Egyszemélyes produkciójában gyerekkorát idézi fel, amikor egy betegség miatt hólyagok lepték el a testét, és átmenetileg meg is vakult. Gyógyulásában mind a sámánisztikus, mind a nyugati orvostudomány a segítségére volt. Az előadás ezt a gyermekkori élményt a fogyatékosság, az elutasítás és az elszánás metaforájává alakítja. Intim színházi szőttest hoz létre, melyben a tánc és a különleges afro-brazil szubkultúrából származó joruba dalok bábos adaptációja éppúgy fontos szerephez jut, mint a mozgató erőként jelen lévő hang és fény. 
16+ 
 

2019.10.04
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.