Dalok fekete-fehérben – Sylvia Plachy fotókiállítása

Budapest, Műcsarnok, október 4. - november 24.
Sylvia Plachy fényképei utat nyitnak saját álmainkhoz és emlékeinkhez. Amikor fotografál, úgy létezik, ahogy csak a gyerekek tudnak.
A fotóművész Budapesten született a második világháború alatt. Tizenhárom évesen, az 1956-os forradalom után szüleivel, lovaskocsiban rejtőzve – egy kis bőrönddel és a mackójával – hagyta el az országot, családjával New York Queens negyedében telepedtek le. Arthur Freed fotográfiai kurzusára járva döntötte el, hogy fotográfus lesz, és az ő javaslatára kereste fel a szintén magyar származású André Kertészt. Mély barátság alakult ki kettejük között, ami egészen Kertész haláláig tartott. 
 
Plachy 1974-től harminc évig dolgozott fotográfusként a New York-i Village Voice hetilapnak, fotóit rendszeresen lehozzák a The New Yorker, a New York Times, a Vogue, a Newsweek és más lapok hasábjain. A csoportos tárlatokon kívül számos önálló kiállítása volt már világszerte, műveit neves amerikai múzeumok és magángyűjtemények őrzik, Magyarországon több kiállítást is bemutatott az elmúlt évtizedekben. Talán kevesen tudják, hogy Plachy fia Adrien Brody, a világhírű színész.  
2019.10.07
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.