Dalok fekete-fehérben – Sylvia Plachy fotókiállítása

Budapest, Műcsarnok, 2019. október 4. - november 24.
Sylvia Plachy fényképei utat nyitnak saját álmainkhoz és emlékeinkhez. Amikor fotografál, úgy létezik, ahogy csak a gyerekek tudnak.
A fotóművész Budapesten született a második világháború alatt. Tizenhárom évesen, az 1956-os forradalom után szüleivel, lovaskocsiban rejtőzve – egy kis bőrönddel és a mackójával – hagyta el az országot, családjával New York Queens negyedében telepedtek le. Arthur Freed fotográfiai kurzusára járva döntötte el, hogy fotográfus lesz, és az ő javaslatára kereste fel a szintén magyar származású André Kertészt. Mély barátság alakult ki kettejük között, ami egészen Kertész haláláig tartott. 
 
Plachy 1974-től harminc évig dolgozott fotográfusként a New York-i Village Voice hetilapnak, fotóit rendszeresen lehozzák a The New Yorker, a New York Times, a Vogue, a Newsweek és más lapok hasábjain. A csoportos tárlatokon kívül számos önálló kiállítása volt már világszerte, műveit neves amerikai múzeumok és magángyűjtemények őrzik, Magyarországon több kiállítást is bemutatott az elmúlt évtizedekben. Talán kevesen tudják, hogy Plachy fia Adrien Brody, a világhírű színész.  
2019.10.07
|


Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.