David Byrne American Utopia című koncertszínházi előadását bemutatták a Broadwayn

Telt házas világ körüli turnéja után, október 4-én a Broadwayn is bemutatták David Byrne, a Talking Heads egykori frontemberének koncertszínházi előadását.
Az American Utopia 16 héten keresztül látható a Hudson Theaterben. Byrne, aki zenei karrierje mellett művészként, íróként és színészként is ismert, 2018-ban megjelent American Utopia című szólólemezéhez egy különleges show-t képzelt el, rengeteg dobossal, szambatáncossal.
 
„Arra jöttem rá, hogy a nézőkre legnagyobb hatással az előadók vannak” – mondta el Byrne a koncertszínházi előadás megszületéséről, amiről az NME úgy nyilatkozott, mint „minden idők legambiciózusabb és leglenyűgözőbb koncertje”, amiben elmosódnak a határvonalak a koncert és színház, költészet és tánc között.
„A show teátrális jellege miatt az emberek elkezdték mondogatni nekem, hogy be kell mutatni a Broadwayn. Én meg arra gondoltam, miért is ne? Egy csodálatos színházban, a Broadwayn tökéletesíthetjük a hangzást, a fényeket, a mozgást. Aztán azt gondoltam, hogy ez az új kontextusba helyezés a narratívát is jobban kiemeli. Ezért kikértem Alex Timbers véleményét, akivel már kétszer dolgoztam együtt musicalekben, és ő hozott egy sor eredeti ötletet a megvalósításhoz” – nyilatkozta Byrne.
Az előadásban tizenegy művész látható, létrejöttében Timbers mellett, Annie-B Parson koreográfus is segédkezett.  
(theplaybill.com) 
2019.10.07
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.