Megvan a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2019 nyertese

2019-ben Halász Dániel fotográfus nyerte a Capa Központ és a főváros közös Budapest Fotográfiai Ösztöndíját. Nyertes szinopszisának címe: Határvonal.
A Capa Központ 2017-ben Budapest Főváros Önkormányzata partnerségével megújította a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat: a díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó a koncepcióként beadott tematikáját követve elkészítse fotósorozatát a magyar fővárosról. A kétévente kiírásra kerülő ösztöndíj 12 havi nettó 100 000 Ft odaítélésével, valamint egy kiállítással és az ahhoz kapcsolódó katalógus megjelentetésével jár. 
 
Az ösztöndíj odaítéléséről 2019-ben héttagú szakmai zsűri döntött – az eredményt az október 7-i díjátadón jelentették be. A győztes idén Halász Dániel lett, ő nyerte a fotográfiai ösztöndíjat Határvonal című szinopszisával. Pályázatával a kuratórium elismerését vívta ki továbbá Csizik Balázs, Molnár Zoltán, Szatmári Sára és Varga Viktor. 
2019.10.08
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.