V. Építészeti Makett Fesztivál

Budapest, Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház), 2019. október 18 - 20.
A Kortárs Építészeti Központ rendhagyó kiállítással, kísérőprogramokkal és interaktív élményekkel várja október 18-20. között a budapesti fejlesztések és építészeti makettek iránt érdeklődőket az V. Építészeti Makett Fesztiválon.
Az esemény fókuszában idén Budapest áll, a szervezők az új fejlesztések lehetőségeit, megvalósítását és fontosságát járják körül, valamint a főváros nyilvános makettjeit felkeresve azok mindennapi hasznát mutatják be az érdeklődőknek. A fesztivál a makett és a makettezés műfaján keresztül a kortárs építészet és várostervezés kérdéseit vizsgálja, emellett a makettet mint tárgyat és mint tervezői munkaeszközt felhasználva az építészet iránt érdeklődők aktív bevonását célozza meg. 
 

A fesztivál ideje alatt a Kortárs Építészeti Központban a „Mi épül Budapesten?” című kiállítás lesz megtekinthető. A kiállításon bemutatott makettek betekintést nyújtanak az elmúlt két évben épült, illetve jelenleg építés alatt álló budapesti épületek terveibe. Ezenkívül újra látható lesz a KÉK Csepel Művekről készített interaktív legómakettje, ami a Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab által fejlesztett CityScope nyílt forrású módszertan alapján készült. A KÉK Csepel Művek legómakettje egy olyan Budapestre adaptált interaktív makett formájában valósul meg, ami valós időben mutatja be a várostervezési döntések hatásait. 
 
A kiállított darabok változatos installálása és interaktív világítási lehetősége a makettek anyagi minőségére, fizikai megtapasztalására és a megvalósult épületekkel való viszonyra hívja fel a figyelmet.
 
2019.10.10
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.