Martin Scorsese egyik legjobb filmje lett, Hollywoodnak mégsem kellett

Martin Scorsese a Londoni Filmfesztiválon beszélt The Irishman című filmjéről, úgy véli, nem megfelelő bánásmódot kapott az alkotás.
Az ír című filmben olyan színészek alakítják a főszerepeket, mint Robert De Niro vagy Al Pacino, Hollywoodban pedig ennek ellenére sem támogatták az elkészítését. Mindezt azért, mert a rendező egy új technológiát akart kipróbálni, mellyel a színészek arcát fiatalabbnak ábrázolja, és ez többe került volna, mint amennyit a filmnek szántak. Martin Scorsese szerint ez az eljárás akár úttörő is lehet a filmtörténelemben, még nagyobb forradalom, mint amikor a filmek hangosakká váltak. A filmet végül a Netflix karolta fel, az újításnak köszönhetően különböző életkorban jelennek meg ugyanazok a színészek, 30 évet felölelve a történetben.

Scorsese azonban továbbra sem nyugodt, alkotása szerinte akkor lesz igazi élmény, ha nagy vásznon is megtekinthetővé válik. Méltatlannak találja, hogy a Marvel-filmek - amik szerinte a filmipar vidámparkjai - árasszák el a mozikat, kiszorítva azokat, amik történetekre épülnek.A film további szereplői között van Joe Pesci, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Sebastian Maniscalco és Harvey Keitel, akiken szintén alkalmazták ezt a digitális technológiát.


(theguardian.com)
2019.10.15
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.