Programok hétvégére

2019. október 18-20.
Műfajában változatos programok jönnek hétvégén a sajtfesztiváltól, az irodalmi kávéházon, a közösségi terezésen és a makettfesztiválon át az éjszakai libegőzésig. Óbudára több program miatt is érdemes lesz ellátogatni.
Hopp@Péntek: Sétáló tárlatvezetés-sorozat
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 
október 18., péntek 16:00
www.hoppmuseum.hu 
 
A tárlatvezetés az Andrássy útról indul és az épület körül található orientalizáló kertben folytatódik, ahol a kerthez kapcsolódó történetekkel idézzük fel a keleti műtárgyak és régi fotók segítségével a hely egykori miliőjét. Jegyár: 900-1500 Ft. 
 
Irodalmi kávéház – Oberfrank Pál 
Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ 
október 18., péntek 19:00
www.kulturkozpont.hu
 
A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni. Jegyár: 500 Ft. 
 
Rákócziterezés V. 
Rákóczi tér 
október 18-19. 
www.facebook.com 
 
A Mindspace egy utolsó terezésre buzdít mindenkit, környékbelieket és szomszédokat, mielőtt új vizekre evez. Piactúra, közösségi reggeli (nem a Csarnokban), workshop, számháború, rajzverseny és csákókészítés, helytörténeti séta, éneklés és after party. 
 
V. Építészeti Makett Fesztivál 
Kortárs Építészeti Központ (KÉK-ház) 
október 18-20. 
www.facebook.com 
 
A fesztivál a makett és a makettezés műfaján keresztül a kortárs építészet és várostervezés kérdéseit vizsgálja, emellett a makettet mint tárgyat és mint tervezői munkaeszközt felhasználva az építészet iránt érdeklődők aktív bevonását célozza meg. Bővebben >>
 
II. Nemzetek sajtfesztiválja 
Folyondár utcai Vasas Sportcentrum  
október 19., szombat 
www.sajtfesztival.com
 
A sajtok mellett helyet kapnak Magyarország kiemelkedő borrégióinak különlegességei is, amelyek nélkülözhetetlenek a finom sajtokhoz. Az egész napos kellemes hangulat mellett szakmai előadásokkal, gyermekeknek interaktív játszótérrel és színvonalas koncertekkel várják a látogatókat. Bővebben >>
 
Örökbefogadó Nap 
Cat Café Budapest 
október 19. szombat, 12:00-17:00 
www.facebook.com 
 
Tündéri cicák várják jövendőbeli szerető családjukat! A cicás és állatos motívumok kedvelői csodaszép tárgyak közül vásárolhatnak, melyek megvásárlásával a Macskavilág Alapítványt támogatják. Egyéb tárgyi és pénzbeli adományokat is köszönettel fogadnak, amik a mentett cicák ellátása és orvosi költségeire mennek. 
 
V. Latin-amerikai fesztivál 
Óbudai KK - Csillaghegyi KH  
október 19., szombat 12:45
www.kulturkozpont.hu
 
Tangó, kubai folklór, venezuelai és perui tánccsoportok, mexikói mariachi, venezuelai arcfestés gyerekeknek (Alexandra Jimenez) és mexikói kézművestermékek várják a látogatókat. Bővebben >>
 
Éjszakai libegőzés  
Zugligeti Libegő  
október 19. szombat, 17:00-23.30  
www.bkv.hu 
 
Az 1040 méter hosszú drótkötélpálya nyitott, kétszemélyes székei 15 perc alatt teszik meg az utat. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2000 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható, mely már elővételben is megváltható.  
 
Óbuda római öröksége 
Aquincumi Múzeum  
október 20., vasárnap 10:00 
www.aquincum.hu 
 
Az első séta a polgári, míg a második a katonai városrész területét veszi górcső alá a múzeum munkatársainak vezetésével. A sétákon a rejtőzködő, máig nem látható épületek is előtérbe kerülnek. Infó és regisztráció itt.
 
Ősz a Krúdy-negyedben  
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum  
október 20-án 10:00  
mkvm.hu 
 
Zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, vendéglátás, verklimuzsika, fiákeres utazás, sakk és újságok várják a Krúdy-negyedbe látogatókat. Ingyenes!  
2019.10.16
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.