Kedvenc helyek

Paranormális jelenségek a November Rain klipjében

Bár giccsfaktorától az Én kicsi pónim címszereplői is kólikát kaptak volna, nem vitás, hogy a Guns N’ Roses Novermber Rainjének videoklipje egy komplett generáció kedvence volt. Ennek ellenére mi még 27 év elteltével is a 90-es évek egyik legbizarrabb művének tartjuk.
Hogy miért? Íme, a teljesség igénye nélkül: 
 
5. Axl Rose esküvőjén Slash cilinderben feszít a templomban, inget viszont nem hord a zakó alatt, ugyanakkor fityegteti az égő cigit a szája sarkában, mint egy taktaharkányi közmunkás. A szertartást celebráló pap pedig mindezt mosolyogva veszi tudomásul. Minket ennek negyedéért cafatokra tépett volna a plébános által csibészeltetett sekrestyés néni gyerekkorunkban. 
 
4. Mikor Slash kiugrik egy gitárszólóra a templom elé (ugyan, mely zeneszerető egyeddel ne esett volna már meg hasonló dolog?), illedelmesen leveszi ominózus cilinderét. Ám az igazán egzotikus dolog mégsem ez, hanem hogy az épület kb. 10 km-es körzetében semmi nem található, még egy 100 forintos bolt sem. (Ellenben az autótolvajoknak aznap a jelek szerint nem lehetett oka panaszra.) 
 

3. Miközben Slash bedugatlan gitárján zavartalanul áldoz az önkifejezés oltárán, az esküvői menet a templom hátsó bejáratán távozik, mely – micsoda mázli – a belvárosra nyílik. 
 
2. Bár vőfélynek és össznépi vonatozásnak se híre, se hamva, a lagziban makulátlan a hangulat. Egészen addig, míg el nem kezd esni az eső, reakciójából ítélve ugyanis a násznép előzőleg sosem tapasztalta meg ezt a bizarr természeti jelenséget. Az egyik vendég konkrétan az emeletes tortába vetődik a gyilkos esőcseppek elől. 
 

1. A násznép gyásznéppé avanzsál, Axl Rose-né ugyanis tisztázatlan okokból (talán az eső utóhatásaként) felveszi a „néhai” előnevet. Bárhogy is történt, építő jellegű lett volna, ha nem fehér esküvői ancúgjában temetik el. Az egybegyűltek mindenesetre tanultak az esküvőn történtekből, a temetésen immár egy esernyő nevezetű boszorkányos szerkezettel védekeznek a természeti csapás ellen. (Azon már tényleg csak zárójelben értetlenkedünk, hogy Stephanie koporsóját miért a Soprano család viszi.)
 

 
kirsch
2019.10.17
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.