Kedvenc helyek

Balogh Kálmán 60

[ folk ]
Budapest, Zeneakadémia, október 30. 19:30
40 színpadi évet jubilált 2015-ben az a muzsikus, akinek egy újabb kerek évforduló alkalmával kell keresztmetszetet nyújtania. Balogh Kálmánnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis stílusok tekintetében is sokfelé mozog otthonosan, a népzenétől az ethnoig.
A születésnapos cimbalomművész-tanár csíki népdalokkal kezdi műsorát, méghozzá Bartók Béla gyűjtéseiből. De improvizációkba és balkáni motívumokba is bocsátkozik, többek közt Herczku Ágnes, Juhász Zoltán és Szalai András társaságában. Eztán a Kodáy-blokk jön: gömöri, dunántúli és gyergyói összeállítással, a végén pedig bonchidai dallamok is szólnak majd. Többek közt Szalóki Ági, Básits Branka, Lukács Miklós, Szabó Dániel és a Gipsy Cimbalom Band – Frankie Látóval – is együtt ünnepel majd a mesterrel ezen a közép-kelet-európai zenei utazáson.
 
Jegyár: 1900-3900 Ft
 
Air
2019.10.17
|


Játék
Vasárnap WAMP! Egyedi termékek, találkozás a tervezőkkel, fesztiválhangulat vasárnap a Bálnában. @wampdesignfair #wampdesignfair #kezmuves #egyedi #dizajntaska #dizajnerruha #dizajnerekszer #nagyondizajn
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.