Újra kölcsönözhető a Ráday Könyvtár állománya

A Ráday Könyvtár 2019. október 17-től újraindítja kölcsönzési szolgáltatását a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában, a 1051 Budapest, Arany János u. 1. szám alatt.
A Ráday utcai egyházkerületi Székház és kollégium bontási-újraépítési és felújítási munkálatai miatt teljes könyvtári állománya az MTA KIK törökbálinti raktárába került. Az olvasószolgálati részleget az MTA központi könyvtára fogadta be. Itt előreláthatólag 2021 végéig működik, majd visszatelepül a megújult Ráday utcai székhelyre.
 
Az olvasóknak első látogatásukkor az MTA KIK könyvtárába kell beiratkozniuk, mert az elkülönített működés nem valósítható meg. (Ez természetesen azt jelenti, hogy az MTA KIK szolgáltatásai, különgyűjteményei is igénybe vehetők és kutathatók. Bővebb információ, díjak itt.) Ezután ugyanott, a Ráday Könyvtár pultjánál elvégzik a Ráday Könyvtár részéről szükséges adminisztrációt. A kitelepített működés ideje alatt a Ráday Könyvtár beiratkozási díjat nem számít fel.
 
2019.10.17
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.