Gyerekprogramok a héten

2019. október 24 - 27.
Jön az ősz szünet, de mihez kezdjünk ez alatt az egy hét alatt a gyerekekkel? Mese, koncert, kirándulás? Heti programajánlónkból kiderül!
Barabás Villa
www.barabasvilla.hu
27-én 11h:
villa.berek mesekuckó
 
Ajánlott korosztály: 3-6. Interaktív foglalkozás és diavetítés klasszikus mesékből kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. Jegyár: 500 Ft.
 
Benczúr Ház  
www.benczurhaz.hu 
október 27-én 10.30: 
Egyszer egy királyfi... – A Kolompos együttes gyerekműsora 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Az „Egyszer egy királyfi mit gondolt magában...” ének játékos előadása jelmezbe bújtatott közreműködőkkel. Jegyár: 1200 Ft.  
 
BMC - Budapest Music Center 
www.bmc.hu 
október 26-án 10.30: 
Óbudai Danubia Zenekar: Karmesteriskola 
 
Ajánlott korosztály: 6+. Miért kell egyáltalán karmester, mire jó a pálca, mit figyel a brácsás és mit a triangulumos, ki a jó karmester, merre kell lengetni, mik a titkos jelek, miért nem szeretik a zenészek a karmestert, és miért szeretik? Ezekre és még ezernyi kérdésre adunk szórakoztató választ, miközben a közönség tagjai is kipróbálhatják magukat a pulpituson. Pálcákat előkészíteni, indul a karmesteriskola! Jegyár: 800-1200 Ft.
 
Budapesti Művelődési Központ
www.bmknet.hu
26-án 11h:
Mazsola és Tádé – zenés bábjáték
 
Ajánlott korosztály: 2+. Tartsuk meg Tádét, Manócska! – kérlelgeti Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Jegyár: 1500 Ft. 2 éves kor alatt ingyenes!
 
Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 
www.deak17galeria.hu 
október 26-án 9.30–12.30: 
Világjáró gyerekek: Házigazda: Izrael 
 
Ajánlott korosztály: 3-10. Családi programjainkon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. Ingyenes de regisztrációhoz kötött!  
 
Eötvös10 KKSz 
www.eotvos10.hu  
október 26-án 16h: 
Meséről mesére: A császár új ruhája 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Családi délután zenével, tánccal, kézi ügyeskedéssel. Jegyár: 800 Ft.  
 
október 29-én 16.30: 
CsaláDIA – Mesés diafilmdélutánok 
 
Ajánlott korosztály: 2-5. A játékok között régi és új diamesékkel találkozhatnak a látogatók. Jegyár: 600 Ft, terézvárosiaknak 300 Ft  
 
Ferencvárosi MK 
www.fmkportal.hu 
október 26-án 14–22h: 
Mozaik nap az autizmussal élőkért 
 
Ajánlott korosztály: 0+. Autizmussal élve interaktív kiállítás sok játékkal, Csillag kórus koncert, A dzsungel könyve musical, Ezt fújhatjuk! – kirándulás a fúvós hangszerek világába kicsiknek és nagyoknak és még számos program várja az érdeklődőket. Jegyár: 800-2500 Ft.  
 
FSZEK Üllői úti Könyvtára 
www.fszek.hu 
október 26-án 10–13h: 
Abacusan Családi Nap – Kód 2. Fedezd fel a térképjelöléseket! 
 
Ajánlott korosztály: 6+. Fejtsd meg a titkosírást! Ismerd meg, mit jelentenek az egyes öltözékek, népviseletek! Azonosítsd be a mentők, tűzoltók egyenruháját! Kódolj sípjelekkel! Programozz, építs robotot az Abacusan Stúdió csapatával! Ingyenes!  
 
Füvészkert
www.gyerekkertesz.hu
26-án 10h, 11.15:
Szamóca Kiskertész Klub: Tökös nap
 
Ajánlott korosztály: 3-10. Előzetes jelentkezés szükséges! Online, vagy a szamocatanoda@gmail.com. Jegyár: 1800 Ft.
 
Hiúz Ház - Királyrét 
www.dunaipoly.hu 
október 26-án 11h, 14h: 
Családi nap Királyréten – Fák és levelek 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Színek és formák. Rövid terepi séta után elmerülünk a mikrovilágban (a világ mikroszkópon át). Kézműveskedés (levélkép készítés), észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Jegyár: 2600 Ft/család.  
 
Hősök tere
www.toklampasfesztival.hu
26-án 19–21h: 
Töklámpás Fesztivál 
 
Ajánlott korosztály: 0+. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott halloweeni töklámpáikat és összegyűlnek a téren. Több száz különleges lámpást láthatnak a résztvevők. Megkérünk minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni a rászoruló gyerekek részére. Ingyenes!  
 
Magyar Nemzeti Galéria  
www.mng.hu 
október 29–30. 11h, 16h: 
Múzeumi szünetelő – 60 perc alatt a Föld körül 
 
Ajánlott korosztály: 6-10,10-14 időponttól függően. Gyerekeknek szóló tárlatvezetéseken festményekkel és szobrokkal ismerkedhetnek, izgalmas történeteket hallgathatnak és nem mindennapi helyszíneket fedezhetnek fel a látogatók. Jegyár gyerekeknek: 900 Ft, felnőtt kísérő esetében a rá vonatkozó jegyár érvényes.  
 
Óbudai KK - 3K 
www.kulturkozpont.hu 
október 26-án 16h: 
Vitéz László menyecskét keres – Barna Zsombor játéka 
 
Ajánlott korosztály: 3-10. László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: eljött az idő, hogy végre találjon magának egy igazi, belevaló, tűzről pattant menyecskét. Ám ez a feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta. Jegyár: 1200 Ft.  
 
Óbudai KK - Békásmegyeri KH 
www.kulturkozpont.hu 
október 25-én 16.30: 
Aprók tánca a Kolompos Együttessel 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A Kolompos Együttes ma is arra törekszik, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, melyeket elődeink hagytak ránk örökségül. Mindezt játékosan, az adott ünnepekhez kapcsolódóan, sok dal tanulásával, közös tánccal. Jegyár: 1000 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes.  
 
Piczinke Póniudvar
www.poniudvar.hu, Facebook-esemény
október 26–27. 10–18h:
Piczinke Halloween party
 
Ajánlott korosztály: 3+. Interaktív mese, családi tökfaragó műhely, kreatív sarok, halloweeni játékok, pónilovaglás, állatsimogató udvar, rengeteg játék, móka és kacagás várja az érdeklődőket. Jegyár: 2500 Ft., 2 év alatt ingyenes!
 
Ráday utca
www.bevasarloutca.hu
október 26-án 10–19h:
Csokit vagy Csalunk!
 
Ajánlott korosztály: 3+. Készülnek sok csokival, édességgel, amit idén is egy-egy „szellemes” táskába tudtok majd gyűjteni. „Halloween szatyor” ára: 1000 Ft. Jegyek csak elővételben!
 
Tücsöktanya
www.kult13.hu
október 25-én 10.30:
Ül, áll, fekszik – A Griff Bábszínház babaszínházi előadása
 
Ajánlott korosztály: 0,5-3. Góbi Rita táncművész, koreográfus mozdulatokra és gesztusokra épülő játékos előadása saját magunk és környezetünk felfedezéséről a legkisebbeknek. Belépés játszóházi belépővel! 26-án 17h: TÖKPARTI – a Fakutya Együttes táncháza. Ajánlott korosztály: 3+. Jegyár: 800.-Ft/fő – XIII. Kerületi Kártyával a belépés díjtalan!
 
2019.10.22
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.