Kedvenc helyek

Sokratis Sinopoulos Quartet (GR), Lukács Miklós

[ jazz / world music ]
Budapest, Fonó Budai Zeneház, november 4. 20:30
Charles Lloyd jazzlegenda szerint „a történelem összecseng a húrok ősi hangjaival", mikor az athéni zenész megszólaltatja a líráját. A jazz és a klasszikus muzsika kereteit messze túlszárnyalja, ám mégis letagadhatatlanul mediterrán az, amit hallunk.
A Földközi-tenger népei közül a görögség hangzását a bizánci korból eredeztethető líra adja vissza leginkább. Charles Lloyd mellett Ara Dinkjian, Loreena McKennitt és Eleni Karaindrou oldalán is pengette már ezt a hangszert a muzsikus, aki kerek húsz éve érdemelte ki a fiatal művészek Melina Mercouri díját. Lassan 10 éve létezik Quartetje, mely Yann Keerim zongoristából, Dimitris Tsekouras basszusgitárosból és Dimitris Emmanouil dobosból verbuválódott. Két albumuk – az Eight Winds és a Metamodal – dalait most Lukács Miklós cimbalomművésszel vezetik elő. 
 
Jegyár: 2000-2500 Ft 
MangaLiza
2019.10.24
|


Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Vasárnap WAMP! Egyedi termékek, találkozás a tervezőkkel, fesztiválhangulat vasárnap a Bálnában. @wampdesignfair #wampdesignfair #kezmuves #egyedi #dizajntaska #dizajnerruha #dizajnerekszer #nagyondizajn
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.