Egy hónap a fotóművészet jegyében

A Fotóhónap néven futó országos fotófesztivál minden évben arra is törekszik, hogy a kortárs szcéna legismertebb magyar alkotóit állítsa reflektorfénybe a nemzetközi alkotókkal párhuzamosan.
Így idén a külföldi kortárs és a történeti kiállítások mellett közel húsz, kortárs magyar alkotó mutatkozik be a fesztiválon, amelyhez 2019-ben új kiállítóterek és galériák is csatlakoztak. A fesztivál most ismét egy világhírű alkotóval ismerteti meg a magyar közönséget: a japán Nobuyoshi Araki életművét bemutató tárlat a Mai Manó Házban az idei fesztivál egyik legfontosabb programja. A részletes program a fotohonap.hu oldalon érhető el. 
 

Araki mellett láthatjuk például Perneczky Géza és Nádor Katalin munkáit a Capa Központban, Erdélyi Lajos mozaikjait az Artphoto Galériában, Dóka Béla Studio Panindigan című kiállítását a Faur Zsófi Galériában vagy Inkey Alice portréit a FilmesHázban. A fiatal generáció legeredményesebb alkotói közül többen is csatlakoztak a Fotóhónaphoz, így például Vadászi Zoltán és Rajnai Ákos a MyMuseumban mutatja be legújabb sorozatát, Álovits Bálint Acclimate című kiállítása pedig a TOBE-ban látható.  
 
2019.10.24
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.