Megjelent a Pesti Est ART novemberi száma!

A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti kiadványának novemberi lapszámában ismét a legjobb kiállításokat vesszük sorra: a flamand festészet fénykorától a szecesszión át egészen a 70-es évek komputerművészetéig találunk izgalmas tárlatokat.
Írunk többek között a Szépművészeti Múzeumban október végén nyílt Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállításról, a csaknem 120 művet bemutató tárlatra negyven nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek műtárgyak. A múzeum jelentős művészettörténeti korszakokat és kiemelkedő nemzeti festőiskolákat bemutató sorozatának ötödik állomása február közepéig lesz látható. 
 
Szót ejtünk továbbá a Ludwig Múzeum Mintázat és dekoráció című kiállításáról, az európai közönség először találkozhat az 1970-es években az Amerikai Egyesült Államokban kialakult, változatos és sokrétű mozgalom ilyen léptékű feldolgozásával. Illetve beszámolunk a Vasarely Múzeum új tárlatáról is, a világhírű komputerművésznek, az idén 95 éves Vera Molnarnak ajánlott Kód és algoritmus című meghívásos kiállítás nemzetközi kontextusba helyezve mutatja be a korai generatív műveket és az új útkereséseket.  
 
Kecskeméten a szecesszió emblematikus művésze, a cseh Alfons Mucha műveiből láthatunk válogatást, a Bozsó Gyűjtemény kiállítására 62 műalkotás érkezett a Gallery of Art Prague-tól. A szentendrei MűvészetMalom a híres tolcsvai Land Art művésztelep alkotófolyamataiból mutat be reprezentatív válogatást, a KOGART Tihanyban pedig Takáts Márton grafikáival találkozhatunk, amelyeken a kizökkent idő és a szemük előtt megbúvó, néhol groteszk, de sohasem kegyetlen világ merevedik vonalakká.
 
Keresd október 30-tól a szokásos terjesztési pontokon!  
2019.10.31
|


Mézes gondolatok.
Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019. november 22. - 2020. április 5.

Bak 80.
Budapest, acb Attachment, 2019. november 15. - 2020. február 28.

Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Egész hétvégén koncertsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az alapító, Széchényi Ferenc gróf tiszteletére, aki a múzeumot alapította. @magyarnemzetimuzeum Sok igazán jó program! #nemaradjle #zeneajanlo #klasszikuszene #regizene #hommageaszechenyiferenc #barokkzene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.