Kedvenc helyek

Az Emergency House és a velencei karnevál

Kevés méltatlanabb és lehangolóbb dolog van annál, mint amikor október végén véget ér a nyár. A magyar popmezőny UV-fetisizmusa viszont már akkoriban is megtörhetetlennek bizonyult, amikor a klímaváltozás még gyerekcipőben járt, vagy legalábbis senkit nem érdekelt.
Ennek köszönhetően a vietnami papucsok slattyogását visszasíró szerzeményekből nem szorulunk importra. Következzék hát ezek közül egy klasszikus – és a hozzá kapcsolódó öt jelenség, melyet a mai napig nem sikerült maradéktalanul megemésztenünk. 
 
5. Zahír eszeveszettül merész álma 
 
Az Emergency House algériai származású, behatárolhatatlan funkcióval bíró tagja a klip elején elalszik, álmában pedig ugyanazon karakószörcsöki csalitosban hentereg, csak éppen kis barátai társaságában. A fékevesztett partivonat beindul, bármelyik pillanatban előkerülhet a citromos sör és a Gazdálkodj okosan. Valljuk be, ez túlontúl vad vízió, és joggal gyaníthatjuk, hogy már az álmodó Zahír is valaki más – mondjuk egy LSD-vel telepumpált ewok mackó – álmában jelent meg. Fura, hogy ezek után sosem rúgták rá az ajtót Christopher Nolanre a jogdíjakat követelve. 
 

4. „Hip, háp, biztos úr, ellopták a diákomat piszkosul…” 
 
Mint azt a Tudományos Akadémia Régészeti Intézete is megerősítette, a diákigazolvány már 1997-ben is egy fényképpel ellátott dokumentum volt, így a tolvajt vélhetőleg gyerekkori fejsérülése késztette arra, hogy eltulajdonítsa MC Ducky diákigazolványát. Ha már a poéta vemhes zsiráfot megszégyenítő vajúdás után megszülte az ominózus rímpárt, igazán rittyenthetett volna belőle valami valószerűbb sort. (Nekünk azonban így is mázlink van, hogy nem a keszkenő – kecskenő sorvégek közé próbált összekötő kapcsot alkotni.) 
 
3. „…miközben olvastam a vonaton a Gárdonyit, megfújták Gárdonyig” 
 
Bár a diákigazolvány-gate ügy tovább gyűrűzik, a ravasz költő egy újabb szürreális adathalmazzal tereli el a figyelmet róla. Nem kételkedünk abban, hogy létezett a törtélemben olyan tizen-huszonéves egyed, aki a velencei bulira készülődve Gárdonyit olvasott a vonaton, és ezt követően nem húzták karóba osztály/évfolyamtársai, de hogy nem felelőssége teljes tudatában tette, arra mérget vehetünk. 
 

2. „A sok hülye nyomorog a Balcsiban, pedig Velencén is pancsi van” 
 
Az 1997-es dokumentumok szerint az Amnesty International kínrím munkacsoportjában többeknél poszttraumás stresszszindrómát állapítottak meg, egyesek új személyazonossággal, jaktenyésztőként kezdtek új életet Nepálban. Ugyanezen évben a Velencei-tó turisztikai forgalma minimálisra csökkent. Ezzel nem azt mondjuk, hogy összefüggés lehet a két eset között, hanem kategorikusan kijelentjük az összefüggés meglétét. 
 
1. Zahír ébredése 
 
Álmából felriadva hősünk konstatálja, hogy az iménti színes Bunuel-rövidfilm csupán tudatalattijának gonosz árnyjátéka volt, és nem kell kihívnia a karakószörcsöki polgárőrséget a hívatlan bulibárókra. Beszédes lábjegyzetként megjegyeznénk, hogy az Emergency House következő nagylemezét immár trióban készítette el.
 

 
 
kirsch
2019.10.31
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.