Kedvenc helyek

A Halmos Béla Program napja

[ folk / world music ]
Budapest, A38 Hajó, 2019. november 17. 13:30
Az NKA Halmos Béla Program jóvoltából a teljes hajót betölti majd a táncházmozgalom egyik kulcsfigurájának emléke. A mélyenszántó előadások, filmvetítés, pörgős gyermekprogramok és virtuóz koncertek mellett még szép, hogy táncház is helyet kap a fedélzeten.
A 2013-ban elhunyt Széchenyi-díjas népzenész-kutató-hegedűtanár alakja köré minifesztivál szerveződik, melyen az ifjúságot Paár Julcsi zeneterápiával, a Bihari Néptáncegyüttes pedig gyermektáncházzal várja. A felnőtteknek a fejtágító programokat követően a Prágából hazaérkező Fekete Bori népdalcsokra, majd a Pengetős Trió citera-tambura-koboz muzsikája szól majd. 21h-tól Csoóri Sándor és fiai széki vonózással varázsolnak el, majd az Erdőfű lép színpadra. A Kárpát-medencei népzenei hagyományt 23 órától táncház formájában az utóbbi kvintettel éltethetjük tovább. 
 

 
Jegyár: 1000 Ft (A jegyár lefogyasztható!)
 
Air
2019.11.04
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.