Élő gyűjtemény: Múzeumi szobrok - Kortárs reflexiók

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2019. október 17. - 2020. január 26.
Az Élő gyűjtemény című kiállítás, ellentétben az egy térben megrendezett időszaki tárlatokkal, a Nemzeti Galéria szinte valamennyi terét birtokba veszi, és kiállítástúrára hívja a látogatókat.
A múzeumi szobrokat és a kortárs reflexiókat bemutató kiállítás-sorozat utolsó állomásaként megnyílt tárlat mindezzel nemcsak az állandó kiállítások megszokott közegét mozgatja meg, hanem elevenségével, interaktív jellegével bepillantást enged a múzeumi munkába is, ritkán látható raktári anyagot mutat meg, és párbeszédre hívja a látogatót. 
 
A 2017-ben indult projekt lezárásaként született meg az október közepén nyílt összegző tárlat, ahol a tíz szoborpár egyszerre, az adott helyén jelenik meg. A kiállítás elevenségét a raktári közegből kiállítási pozícióba került műtárgyak adják – jelezve azt is, hogy a raktári státusz legtöbb esetben csupán ideiglenes állapot, amely bármikor megváltoztatható. Ugyanakkor a kortárs alkotások párbeszédre hívják, és új szempontokkal gazdagítják a múzeumi anyagot. 
 
A diskurzus helyszíne a már meglévő múzeumi közeg, ahol az állandó kiállításon lévő többi műtárgy is bekapcsolódik a beszélgetésbe. A párbeszéd eredményeként a nézők egy interaktív akció részesei lehetnek: az állandó kiállítási tereket a földszinttől a harmadik emeletig végigjárva, térkép segítségével maguk fedezhetik fel a kiállítás egyes állomásain megjelenő szoborpárokat, installációkat.
 
2019.11.04
|
(20 kép)


"Bán - Lazetzky" - Egy óbudai művészcsalád.
Budapest, Óbudai Múzeum, 2019. november 20. - 2020. szeptember 30.

Maija Astikainen: One-Dog Policy.
Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2019. november 21. - 2020. január 5.

A Szentendrei Új Művésztelep.
Szentendre, Ferenczy Múzeum, 2019. november 15. - 2020. február 2.

Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Egész hétvégén koncertsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az alapító, Széchényi Ferenc gróf tiszteletére, aki a múzeumot alapította. @magyarnemzetimuzeum Sok igazán jó program! #nemaradjle #zeneajanlo #klasszikuszene #regizene #hommageaszechenyiferenc #barokkzene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.