A UNICEF Magyarország bemutatja: Gyermekek Világnapja

Budapest, Akvárium Klub, november 20. 09:00
Idén először Gyermekek Világnapja címmel egy egész napos ingyenes eseményt rendeznek november 20-án az Akvárium Klubban. Beszélgetések, neves szakértők, a gyerekek ügye mellett elkötelezett sztárok, játszósarok, expo és közösségi programok várnak minden érdeklődőt.
A rendezvényen olyan fontos témák kerülnek többek között terítékre, mint az anyaság és a munka kapcsolata, a gyermekkori traumák, a pozitív szülőség, a környezetvédelem, a gyermekjogok és az élménypedagógiai módszerek. A látogatók szakértőktől tudhatják meg, miként védekezhetnek a gyerekeket érintő online bántalmazás ellen, hogyan érintheti a válás a gyerekeket, mire való az állatterápia és mi a jó gyerekkönyvek titka. Az eseménynek különleges apropót ad, hogy november 20-án ünneplik világszerte a Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját.
 
A programok 10 órától 17 óráig tartanak, hasznos és tartalmas időtöltést kínálva mindenkinek, aki szülő, szülő szeretne lenni, vagy csak érdeklődik a gyermeket érintő témák iránt. 
 
A panelbeszélgetéseken és előadásokon csupa olyan téma kerül terítékre, amelyek a leginkább foglalkoztatják napjaink szülőit. Neves szakértők, véleményvezérek, döntéshozók, az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei beszélgetnek majd a legégetőbb kérdésekről. Tari Annamária például „Vigyázni kell a gyerekekre az információs korban – érzelmi változások és következményeik” címmel tart előadást. A délelőtt folyamán bemutatkoznak a legjobb élménypedagógia módszerek, valamint szakértők keresik a választ arra, hogy milyen lehetőségeket kínál az alternatív nevelés. Kókayné Lányi Marietta (Gyermekek Háza), Niedermüller Anna (AKG), Halácsy Péter (Budapest School), Orsós János (Dr. Ámbédkar Iskola) és Kepes-Végh Júlia pozitív fegyelmezés oktató vitatják meg a felmerülő kérdéseket. 
 
A Szívünk rajta – Mit olvassanak a gyerekek panelben négy zsűritagja, D. Tóth Kriszta, Dr. Kádár Annamária, Sándor Gabriella és Ruff Orsolya beszélget a legjobb gyerekkönyvekről. A Válás gyerekkel kerekasztal egy különösen nehéz, ám sokakat érintő élethelyzetre kínál megoldásokat Dr. Almási Kitti, Betlen Anna és Labancz Dániel segítségével. 
 
Orvos-Tóth Noémi A kötődési trauma gyerekkorban, Dés Fanni pedig Párkapcsolati erőszak és annak megelőzése kamaszkorban címmel tart előadást. Szintén fontos és aktuális témát feszeget Dr. Gyurkó Szilvia és Dr. Németh Zoltán Elég jó szülőnek lenni az internet korában? Online konfliktusok alternatív rendezése című beszélgetése.  
 
Rengeteg nő számára okoz nehézséget az anyai és a szakmai feladatok közötti egyensúlyozás, elsősorban nekik szól a Munka és anyaság – Melyik irány az előre című beszélgetés, amelyben Dr. Lakatos Szilvia adjunktus, Ócsai Dorka, a Momminity közösség egyik létrehozója és Benes Anita, a Daalarna alapítója osztja meg tapasztalatait. Az online zaklatás a fiatalokat érintő egyik legkomolyabb probléma, erről Kalapos Éva Veronika, Dukai Regina és Táler Orsolya beszélgetnek. Al Ghaoui Hesna, Balla Eszter, Szinetár Dóra és Fördős Zé hírnevüket a jó ügy érdekében kamatoztatva személyesen mesélnek majd saját motivációikról és céljaikról. 
 
Az egész napos eseményen szó esik még a klímahelyzetről, az állatok segítségével végzett terápiáról, a gyermekprostitúció elleni küzdelemről, valamint az érdeklődők megismerkedhetnek az ombudsman és a gyermekjogi koalíció Magyarországról szóló jelentésével. 
 
A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles!
 
2019.11.08
|


Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Clara – Egy tündéri kaland

ukrán animációs film, 90 perc, 2019

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
22:15
Én és a lovagom
2016, I. évad, 109. rész: A kihívás
22:20
Angelo rulez
2017, IV. évad, 30. rész: Vén Medve unokaöccse
22:20
Timmy
III. évad, 8. rész: Timmy Time 03 1008
22:20
SpongyaBob KockaNadrág
VII. évad, 132. rész: Enyém-tiéd / Fukar rákok
22:25
The Avatars
II. évad, 9. rész
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.