Kedvenc helyek

Maria Faust Machina (EE/DK/USA)

[ jazz ]
Budapest, BMC - Opus Jazz Club, 2019. november 23. 20:00
Dániában él és alkot az az észt muzsikus hölgy, aki leginkább az altszaxofonon szeret kiteljesedni. A 38 éves Maria az alapokkal kezdte, majd a klasszikusok kipipálása után következett a kísérletezős jazz, melynek kereteit igyekszik tovább tágítani.
A Syddansk Musikkonservatoriumot végezte el a zenekarvezető-művésznő, akinek témái egyáltalán nem sablonosak. A Sacrum Facere (Emberi áldozat) című lemezén például deportált ortodox oroszoknak állít emléket: a munkadalokat, himnuszokat és altatókat feldolgozó album dán díjakat is hozott. Jelenleg egy MACHINA nevű világot épít, melyben két nagybőgős, egy csellista, egy zongorista és egy tenorszaxofonos bolyong a fúvóssal. 2018 óta készülő hangtájképei az elhagyatott tengerpart hátborzongató emlékeit sűrítik, ahol a víz a tudatalatti és a bánat szimbóluma is.
 

 
Jegyár: 1800 Ft
 
MangaLiza
2019.11.14
|


Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Hadik irodalmi szalon zajlik éppen. A Feleségem története film létrejöttéről Enyedi Ildikóval Ott Anna beszélget. Először adaptált, stresszes időszak van éppen, a film hosszú lesz, irodalmon túli ezeregyéjszaka történet. #fustmilan #enyediildiko #felesegemtortenete #ottanna #hadikirodalmiszalon #brunch #irodalmibrunch
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.