Kedvenc helyek

Visszatért Ogli G, visszatért megint

A Diese Stadt című klipes dal után sokakat öntött el a rettegés, hogy az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal nyugtatólövedékkel teríti le és túszul ejti Ogli G-t, aki a továbbiakban a bécsi turizmus Skála Kópéjaként fog funkcionálni.
Szerencsére kedvenc rapperünk immár egy magyar nyelvű szerzeménnyel tért vissza az X-Faktorban, ahol bebizonyította, hogy az ABCD rímképletnek 2019-ben sem csupán a vőfélyrigmusokban van létjogosultsága. Ennek örömére felidézzük, hogyan is indult anno hősünk szólókarrierje, és felidézünk öt dolgot, amiért ma is feltétel nélkül imádjuk a High Rollers című klipes szerzeményt!
 

5. A bevezető dialógus 
 
Qka MC és Ziggy Marley csúcstalálkozót szerveznek a fehérvárcsurgói víztározó mellé, ahol előrevetítik minden idők legfergetegesebb szabadulóbuliját. Tudniillik a „megcsaphat téged egy pofon szele, hihi-háhá-huhu-heee” sor miatt az ízlésrendőrség hiphop munkacsoportja rajtaütött Ogli G-n, aki a napokban töltötte le kétéves börtönbüntetését. A jelenlévő hölgyek nem osztoznak a két sztár örömében. 
 
4. Ogli G melegítője 
 
Adja magát a „mackóban a mackó” szófordulat, ugyanakkor a háttérben lévő pálmafákból és az asszisztensek öltözékéből arra következtethetünk, hogy az adott környék eszkimópopulációja a nullához tendál. Innentől fogva az összecsengő sorvégek okozta hidegrázás az egyetlen tényező, mely indokolttá teszi a melegítő viseletét. 
 

3. Fuksz Jenő és a fekvőtámaszok 
 
A klip második legillusztrisabb karaktere a nonfiguratív tetoválásokkal ellátott taktaharkányi vállalkozó, Fuksz Jenő. Jenő az indokolatlan fekvőtámaszok világbajnoka, aki dadaista Guinness-rekordot döntött azáltal, hogy a Titanic kikötésére szolgáló aranyozott lánccal a nyakában abszolválta a gyakorlatot. 
 
2. „Én olyan helyen éltem, hol elsírnád magad, a neonfénytől kaptam a vitaminokat” 
 
Nincs mit hozzátenni, örökérvényű idézet. Egy szebb világban esküvői és ballagási meghívókban szerepelne az oraveczi konyhabölcsességek helyett. 
 

1. „Divatba hozunk itt nagyon sok dolgot, például a sapkát, mit állandóan hordok” 
 
A hiphopot sokan erőszakos, primitív műfajként tartják számon, melytől mi sem állhat távolabb, mint a tudományos értekezés. Viszont csak a dilettánsok nem veszik észre, hogy Ogli egy kvantummechanikai paradoxont fogalmaz meg, az ominózus sor elhangzása után ugyanis tarkopasz, fedetlen fejjel tűnik fel. A jelenséget a szakemberek azóta csak „Schrödinger sapkája” fedőnéven emlegetik. 
 

 
kirsch
2019.11.18
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.