Ünnepváró vásár a Hagyományok Házában

Budapest, Hagyományok Háza, december 13 - 15.
Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza és környéke, ahol népi iparművészeti vásárral és kézműves workshopokkal várják az érdeklődőket, az ünnepi hangulatot pedig népzenei koncertek, zenés-táncos előadások, gyermek- és családi programok teszik majd teljessé.
Az ünnepváró vásáron igényes és egyedi ajándékok vásárolhatók közvetlenül az azokat készítő népi iparművészektől, kézművesektől, akik szemet gyönyörködtető nemeztárgyakat, kosarakat, szappanokat, gyöngyékszereket, bőrtárgyakat, hímzéseket, viseleteket kínálnak. A vásár mellett interaktív kézműves programokkal is várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.
 

Az ajándékkészítő műhelyekben, kis létszámú csoportokban az intézet oktatóinak, művészeinek és hallgatóinak segítségével bárki elkészítheti karácsonyi ajándékait, még személyesebbé varázsolva így az ünnepet. Lesz gyertyamártás, kékfestés, bőrözés, de készíthető karácsonyfadísz, csuhéangyal, diócsörgő, ajtódísz, gyöngygallér, gyapjúbárány, nemezlovacska, lámpás, kulcstartó, képeslap és ékszer is a workshopokon. 
 
A hangulatot fokozandó számos koncert és mesés, zenés-táncos előadás is színesíti a háromnapos rendezvény programkínálatát. Fellép Navratil Andrea és a Kobzos Zenekar, Bognár Szilvia, Csoóri Julianna és a Kerek Zenekar, az Aranyalma páros, de lesz táncház, a Bahorka Társulat meseelődással készül, továbbá családi foglalkoztatóval is várják a legkisebbeket.
 
2019.11.25
|
(8 kép)


Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Erzsébet királyné Gödöllőn töltött karácsonyai mellett megelevenedik a kiállításon a hazai karácsonyfa-állítás szokásának története és a frontkarácsonyok hangulata is. Hétfőn-kedden zárva, amúgy december végéig nyitva! #godollo #karacsonyhaz #tortenelem #erzsébetkirályné #erzsebetkiralyne
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.