Kedvenc helyek

Advent a Várkert Bazárban - Both Miklós, Bozhychi énekegyüttes

[ folk / world music ]
Budapest, Várkert Bazár, december 15. 19:00
Elfeledett karácsony Ukrajnában címmel egy ősbemutatón pillanthatunk be a szomszédos ország falusi közösségeinek ünnepnapjaiba, akik a nélkülözés és a begubózás miatt a mai napig meg tudták őrizni sokszínű kultúrájukat és sajátos szokásaikat.
Both Miklós modern Bartókként szegődött az ukrán népdalok nyomába, és ezen a tematikus esten a Szent Miklóstól vízkeresztig tartó időszak énekeire koncentrál. A Napra zenekar „gitárprímása” elhoz tíz ukrán falusi énekest, illetve a kijevi Bozhychi énekegyüttest, hogy hazai zenészekkel mutassák be ezt a szájhagyomány által éltetett világot. A feliratozott népballadákat hol eredeti előadásmódon hallhatjuk, hol pedig újraértelmezve. A 38 éves, Fonogram és Budai-díjas muzsikus ugyanis olyan sodró világzenét hangszerelt, mely táncra perdítené a megjelenteket. 
 
Jegyár: 2500-4500 Ft 
 
Air
2019.11.28
|


Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Erzsébet királyné Gödöllőn töltött karácsonyai mellett megelevenedik a kiállításon a hazai karácsonyfa-állítás szokásának története és a frontkarácsonyok hangulata is. Hétfőn-kedden zárva, amúgy december végéig nyitva! #godollo #karacsonyhaz #tortenelem #erzsébetkirályné #erzsebetkiralyne
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.