Kedvenc helyek

Heti ötös – Adventi különkiadás: A Mikulás

A Mikulás a megtestesült jóság, akit senkinek nem jutna eszébe bántalmazni, legalábbis nem fizikálisan. Az ellene elkövetett muzikális inzultusok kivizsgálására azonban az Amnesty International külön munkacsoportot hozott létre.
Szerencsére(?) alkalmunk nyílt betekinteni az általuk vezetett aktákba, ahol az alábbi zeneművekre bukkantunk: 
 
Justin Bieber: Santa Claus is Coming To Town 
 
Justin Biebert akár a popzene Mágenheim Julcsijaként is aposztrofálhatnánk, elvégre a közönség szeme láttára érett felnőtté – mi pedig hiába is tiltakoztunk ellene. Ám életútját tekintve inkább Macaulay Culkinra hajaz. Azáltal pedig, hogy különös kegyetlenséggel dolgozta fel a legidegesítőbb karácsonyi plázaslágert, joggal kívánhattuk volna, hogy inkább ő alakítsa a kis Kevint. Feltéve persze, ha a betörők elkapják, és alsóajkánál fogva szegelik fel az ajtófélfára. 
 

 
 
Szandi: A Mikulás szánja 
 
A magyar nyelv zsenialitását mi sem mutatja jobban, mint hogy bizonyos birtokos esetben lévő főnevek olykor óhatatlanul igévé transzformálódnak. Márpedig amikor Szandi rázendít a szóban forgó dalra, a „Mikulás szánja” egészen más értelmet kap. A dalcím még így is meglehetősen PC, no, de legyünk ennyire előzékenyek! Elvégre bizarrul hangzana, hogy A Mikulás legszívesebben izzó karácsonyfa-csúcsdíszt döfne hallójárataiba, hogy megóvja magát az élménytől. 
 

 
 
Raz Simone: Santa Claus 
 
Ha valaki nem vágta volna, tesókáim, a gettóban is kerázik a Mikulás, és hesszeli a kis csírákat: ha fain voltál, és szorgosan gyűjtötted neki a málnát, az orrod alá tolja a havas ezüsttálcát meg a luvnyákat. Ha viszont vamzerkedtél vagy habiztiba’ nyomtad a gengsztert, virgács helyett ólmot kapsz, és puccanthatod le a gyászkoporsót. 
 

 
 
Ariana Grande: Santa Tell Me 
 
Levél a Mikulásnak? Csizmasuvickolás? Mikuláscsomagban hálós mandarin és Szerencsi csoki Sümegi Várral a papíron? Lefogadom, hogy te még élőben láttál triceratopsot! Az Insta-generáció már megmosolyogja a kőkorszaki szertartásokat – inkább cickány- és hiúzszőr usánkát húzva unotrodox PETA-dzsemborit tart Ariana Grande franciaágyában. Nem csodálkoznánk, ha egy jóakaró a szomszédban rendezné meg a Gyengénlátó Vadászok Szövetségének karácsonyi buliját. 
 

 
 
David Hasselhoff: Jingle Bells 
 
Bár ez a szerzemény nem kimondottan Mikulás-tematikájú, ám jelen esetben előadója nem más, mint a puttonyos csomagdealer legnagyobb konkurenciája. Ha ugyanis közvélemény-kutatást tartanánk róla, hogy december 6-án ő vagy David Hasselhoff ereszkedjen-e le a kéményből, minimum szoros lenne a végeredmény (Ugyanakkor a húsvéti nyuszi és a Jézuska is joggal érezhetné fenyegetve pozícióját). Ez azonban nem változtat a tényen, miszerint egy óvodapedagógus hisztérikus rohamot kapna az alábbi képsorok láttán, figyelembe véve, hogy A Hoff hangja milyen hatást gyakorol a gyermekek muzikalitására. 
 

 
kirsch
2019.11.29
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.