Átadták a 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotókiállítás díjait

A 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat legjobb kisjátékfilmje Schwechtje Mihály Aki bújt, aki nem című filmje lett, a dokumentumfilmek közül Alexander Abramov Palekh – Újra a térképen című munkáját, az animációs- és kísérleti filmek közül pedig Gianluca Abbate Szupermarket című alkotását jutalmazta első díjjal a zsűri.
A Faludi Ferenc Akadémia HÍVÁS mottóval meghirdetett tematikus nemzetközi filmszemléjére és a hozzá kapcsolódó fotópályázatra minden korábbinál több jelentkezés érkezett. A magyar jezsuita rendtartomány által fenntartott intézmény olyan, a hívószó gondolatkörébe illeszkedő, szakmailag igényes alkotásokat várt, amelyek alkalmasak arra, hogy a vizualitás nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához. 
 

A filmes kategóriák győzteseiről döntő Almási Tamás, Lázár Kovács Ákos, Karl Markovics, Kassay Réka és Ujj Mészáros Károly alkotta zsűri 23 kisjáték-, 19 dokumentum-, valamint 10 animációs/kísérleti film közül választotta ki a díjazottakat. A fesztivál legjobb kisjátékfilmje Schwechtje Mihály Aki bújt, aki nem című alkotása lett, a második helyezett Christian Werner A látogatás, a harmadik pedig Ducki Witek Sommelier című filmje lett. A legjobb dokumentumfilmek járó kitüntetést Alexander Abramov kapta Palekh – Újra a térképen című művéért, a legjobb kísérleti és animációs filmek pedig Gianluca Abbate Szupermarket című alkotása lett. 
 
A fesztivál legjobb televíziós dokumentumfilmje díjat Dobray Györgynek ítélte a zsűri, Próbajáték című dolgozatáért, a legjobb elsőfilmes rendező Almási Zsolt lett, a legjobb filmegyetemi hallgató díját pedig Szeleczki Rozália kapta, a Rozgonyiné című filmjéért. A fesztivál legjobb színészi alakításáért Marta Bayarrit díjazta a zsűri, Jorge Yudice Krokodil című filmjében, az anya megformálásáért.  
 

A Faludi Fotópályázat idei kitüntetettjei: Czimbal Gyula, Szőke Ferenc és Walton Eszter. A Premier Kultcaféban, november 30-án az ökumenikus zsűri, a középiskolás és egyetemi diákzsűri is osztott elismeréseket, a fesztivál legjobb színészének Marta Bayarrit választották. 
 
A 22. Faludi Nemzetközi Filmszemléhez kapcsolódó fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás 2020. január 15-ig tekinthető meg, a budapesti Párbeszéd Házában. 
 
2019.12.02
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Bibi és Tina II. - Elátkozva
német családi film, 2014
18:20
X-Men 2.
amerikai sci-fi akciófilm, 2003
18:40
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:45
Az óriásölő
amerikai kalandfilm, 2013
18:45
Ovizsaru
amerikai akcióvígjáték, 1990
Erzsébet királyné Gödöllőn töltött karácsonyai mellett megelevenedik a kiállításon a hazai karácsonyfa-állítás szokásának története és a frontkarácsonyok hangulata is. Hétfőn-kedden zárva, amúgy december végéig nyitva! #godollo #karacsonyhaz #tortenelem #erzsébetkirályné #erzsebetkiralyne
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.