A láthatatlan ember mentheti meg a Universal szörnyfilmes terveit

Cecilia (Elisabeth Moss) egy bántalmazó kapcsolatban tengődik egy tudóssal, nem találja a kiutat. Egy nap azonban elege lesz, és néhány barátja és rokona segítségével megszökik otthonról.
Utólag megdöbbenti a hír: távozása után az erőszakos exe öngyilkosságot követ el, ráadásul a hatalmas vagyonát mind ráhagyja. Ez itt azonban nem happy end: a nő azt kezdi érezni, hogy a volt férje a síron túlról is tovább kínozza őt, mivel olyan félelmetes események történnek vele, amikre nem talál racionális magyarázatot. Nemcsak az ő élete kerül veszélybe, hanem a szeretteié is. 
 
Amikor a Universal stúdió utoljára próbálta aktualizálni és újra feldolgozni a klasszikus szörnyfilmjeit, akkor a Tom Cruise főszereplésével készülő A múmia lett belőle. Ne kerteljünk: egy katasztrofális bukás, ami a stúdió univerzumépítési terveit is agyonvágta.  
 
Ezután kényszerből benyomták az újratervezés gombot, töröltek pár tervezett filmet, de azért nem teljesen engedték el a dolgot. Bevonták a modern horror koronázatlan királyát, Jason Blum producert, aki híres arról, hogy alacsony büdzséből készít nagy sikerfilmeket, hogy aktualizálja valamelyik régi remeket, Blum pedig a Fűrész és Insidious franchise felől érkező Leigh Whannell közreműködésével modernizálta A láthatatlan embert. 
 
A nők elleni bántalmazó kapcsolat tematikája sajnos nagyon is aktuális, és ebben a formában A láthatatlan ember már több mint horrorfilm: társadalomkritika. A főszerepre ráadásul megnyerték A szolgálólány meséje sztárját, Elisabeth Mosst is.  
 
(Hazai bemutató: 2020. február 27.) 
 
2019.12.02
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
22:40
30 perc vagy annyi se
amerikai akcióvígjáték, 2011
22:50
Szalmakutyák
amerikai thriller, 2011
22:50
Donyeci történetek
ukrán film, 2018
22:50
Amerikai pite 2.
amerikai vígjáték, 2001
23:00
Rendőrsztori
hongkongi akciófilm, 1985
Ma este Cristina Branco a @momkult -ban. Portugál angyalhangú díva és fantasztikus zenészek veszik át a hatalmat a színpad felett. @cristinabrancoficial #cristinabranco #koncertajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.