A láthatatlan ember mentheti meg a Universal szörnyfilmes terveit

Cecilia (Elisabeth Moss) egy bántalmazó kapcsolatban tengődik egy tudóssal, nem találja a kiutat. Egy nap azonban elege lesz, és néhány barátja és rokona segítségével megszökik otthonról.
Utólag megdöbbenti a hír: távozása után az erőszakos exe öngyilkosságot követ el, ráadásul a hatalmas vagyonát mind ráhagyja. Ez itt azonban nem happy end: a nő azt kezdi érezni, hogy a volt férje a síron túlról is tovább kínozza őt, mivel olyan félelmetes események történnek vele, amikre nem talál racionális magyarázatot. Nemcsak az ő élete kerül veszélybe, hanem a szeretteié is. 
 
Amikor a Universal stúdió utoljára próbálta aktualizálni és újra feldolgozni a klasszikus szörnyfilmjeit, akkor a Tom Cruise főszereplésével készülő A múmia lett belőle. Ne kerteljünk: egy katasztrofális bukás, ami a stúdió univerzumépítési terveit is agyonvágta.  
 
Ezután kényszerből benyomták az újratervezés gombot, töröltek pár tervezett filmet, de azért nem teljesen engedték el a dolgot. Bevonták a modern horror koronázatlan királyát, Jason Blum producert, aki híres arról, hogy alacsony büdzséből készít nagy sikerfilmeket, hogy aktualizálja valamelyik régi remeket, Blum pedig a Fűrész és Insidious franchise felől érkező Leigh Whannell közreműködésével modernizálta A láthatatlan embert. 
 
A nők elleni bántalmazó kapcsolat tematikája sajnos nagyon is aktuális, és ebben a formában A láthatatlan ember már több mint horrorfilm: társadalomkritika. A főszerepre ráadásul megnyerték A szolgálólány meséje sztárját, Elisabeth Mosst is.  
 
(Hazai bemutató: 2020. február 27.) 
 
2019.12.02
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
20:00
Colette
angol életrajzi film, 2018
20:00
A szent és a farkas
olasz film, 2018
20:00
A dajka
amerikai thriller, 2018
20:30
Éles késsel
szlovák film, 2019
20:50
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.