GSM – Generációk Saját Mobiljai

Budapest, Piarista Múzeum, 2019. november 28. - 2020. február 29.
Idén tavasszal volt huszonöt éve, hogy elindult Magyarországon a GSM mobilszolgáltatás. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az évforduló alkalmából izgalmas mobiltörténeti kiállítást rendezett Szegeden, amely most Budapestre érkezett.
A GSM – Generációk Saját Mobiljai címmel nyílt tárlatra négy fővárosi magángyűjtő és egy szegedi mobilgyűjtő több ezer darabos gyűjteményéből válogatták ki az elmúlt huszonöt évben piacra dobott legérdekesebb készülékeket. A népszerű modellek mellett számos ritka, „egzotikus” készülék, prototípus is helyet kapott a tárlaton, megtekinthető például egy olyan, táskányi méretű, analóg Motorola mobiltelefon is, amilyennel az első magyarországi mobilhívást indította el Bod Péter Ákos, akkori ipari és kereskedelmi miniszter 1990. október 15-én.
 

A látogatók több tucatnyi különleges formatervezésű telefonon keresztül kapnak izgalmas képet arról, hogyan jutottunk el a külső antennás, nyomógombos készülékektől napjaink teljes érintőképernyős okostelefonjaihoz, és hogy a dizájn mellett mekkora volumenű technikai fejlődésen ment keresztül a mobiltelefon-gyártás.
 
A kiállítás előzetes bejelentkezéssel látogatható (muzeum@piarista.hu).
 
2019.12.02
|
(20 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.