Művészek az online térben

Gondolatébresztő videósorozatot indított a StageHive előadó-művészeti közösségi platform. A kisfilmek célja, hogy elinduljon egy diskurzus arról: vajon érdemes-e jelen lennie egy művésznek, művészeti területen dolgozó szakembernek az online térben, és ha igen, mit tud kezdeni annak lehetőségeivel.

Linkek

Mennyire tartják fontosnak az előadó-művészeti szcéna szereplői, hogy jelen legyenek az online térben? Látják-e ebben a széleskörű lehetőséget? El tudják-e képzelni, hogy virtuális terepen szövődjenek szakmai kapcsolatok? És mi a helyzet a közösségi finanszírozással? Készen áll-e erre a támogatási formára a művészeti élet?
 
Ezeket a témákat veti fel a StageHive előadó-művészeti közösségi platform friss videósorozata, melyben különböző szakmai területek elismert képviselői mondják el véleményüket a fentiekről.  
 
A videósorozat a tervek szerint heti két, tartalmas gondolatokat felvető kisfilm kerül ki a StageHive közösségi oldalaira. Az első alany Balassa Krisztián karmester, aki sikeres hazai pályafutása után - többek közt hosszú éveken keresztül volt a Budapesti Operettszínház karnagya – Németországban folytatta karrierjét. A beszélgetés során azt is elmondja: tapasztalatai szerint ott rendkívül népszerűek ezek a platformok, sokan tudnak rajtuk keresztül csatlakozni egy-egy izgalmas projekthez, többek között az ő esetében is volt már erre példa.  
 
A további interjúalanyok közt megtaláljuk Molnár Piroskát, a Nemzet Színészét, Szentpáli Roland nemzetközileg elismert tubaművészt és zeneszerzőt, Tóth Kázmért, a díszletgyártó Scabello Bt. ügyvezetőjét, Balog Józsefet, a szegedi THEALTER fesztivál művészeti vezetőjét, Ódor Kristóf színművészt, Miranda Liu hegedűművészt, a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar koncertmesterét és Ditzmann Tamás hangmérnököt. 
 
Mi is az a StageHive? 
 
Magyarországról indult útjára a startup kezdeményezés, mely az előadóművészeti szcéna szereplői - magánszemélyes és intézmények - részére kínál hiánypótló funkciókat, méghozzá nemzetközi viszonylatban. Használatával leegyszerűsödik a kapcsolatteremtés a szakemberek között, legyenek akár tapasztaltak vagy pályakezdők. A szakmai „társkereső” a közösségi hálózatok elvén működik. Miután a felhasználó feltöltötte saját profilját, abban megjelölte a vele kapcsolatos legfontosabb információkat, bátran böngészhet a többiek között. A felhasználók feltölthetik a megvalósítani kívánt vagy már folyamatban lévő projektjeiket vagy csatlakozhatnak másokéhoz. A StageHive ezen kívül közösségi finanszírozási funkciót is biztosít.  
 
2019.12.04
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.