A Netflix kell a Golden Globe-nak, a női rendezők nem

Szinte minden díjszezonra tervezett Netflix filmet jelöltek Golden Globe-ra, a streamingszolgáltató kiszorította a hagyományos stúdiókat.
A nagy hollywoodi stúdiók közül egyedül a Sony örülhet. A Volt egyszer egy... Hollywood című mozijuk öt jelölésével ott van a legnagyobbak között, könnyen lehet, hogy most jött el az ideje Quentin Tarantino mennybe menetelének a díjszezonban. Az öt jelölés pont ugyanannyi, mint amennyit Martin Scorsese Az ír című gengszter-drámája tudhat magáénak: nagyszabású küzdelem várható a filmes világ két titánja között. Azonban nevető harmadikként egy sokkal kisebb film is közbeszólhat: szintén a Netflix készítette a Házassági történet című intim drámát, ami hat jelölésével vezeti a mezőnyt, és még az is lehet, hogy surranópályán Noah Baumbach legyőzheti Scorsese-t és Tarantinót. A két pápa című Netflix film és a Joker is négy-négy jelöléssel loholnak a nagyok nyomában.  
 
Idén a Golden Globe kapcsán a legnagyobb balhét – ismét – az jelenti, hogy az öt jelölt dráma, és az öt jelölt musical/vígjáték közé sem fért be olyan film, amit nő rendezett volna, női rendezőkkel egyedül a legjobb idegen nyelvű film jelöltjei között lehet találkozni. Többen arra szólították fel a hirdetőket, hogy emiatt vonják vissza a hirdetéseiket az NBC-től, hogy a csatorna nyomást helyezzen a HFPA tagjaira, hogy a jövőben körültekintőbben járjanak el, és ne fordulhasson ilyesmi elő. 
 
(variety.com) 
2019.12.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.