A Netflix kell a Golden Globe-nak, a női rendezők nem

Szinte minden díjszezonra tervezett Netflix filmet jelöltek Golden Globe-ra, a streamingszolgáltató kiszorította a hagyományos stúdiókat.
A nagy hollywoodi stúdiók közül egyedül a Sony örülhet. A Volt egyszer egy... Hollywood című mozijuk öt jelölésével ott van a legnagyobbak között, könnyen lehet, hogy most jött el az ideje Quentin Tarantino mennybe menetelének a díjszezonban. Az öt jelölés pont ugyanannyi, mint amennyit Martin Scorsese Az ír című gengszter-drámája tudhat magáénak: nagyszabású küzdelem várható a filmes világ két titánja között. Azonban nevető harmadikként egy sokkal kisebb film is közbeszólhat: szintén a Netflix készítette a Házassági történet című intim drámát, ami hat jelölésével vezeti a mezőnyt, és még az is lehet, hogy surranópályán Noah Baumbach legyőzheti Scorsese-t és Tarantinót. A két pápa című Netflix film és a Joker is négy-négy jelöléssel loholnak a nagyok nyomában.  
 
Idén a Golden Globe kapcsán a legnagyobb balhét – ismét – az jelenti, hogy az öt jelölt dráma, és az öt jelölt musical/vígjáték közé sem fért be olyan film, amit nő rendezett volna, női rendezőkkel egyedül a legjobb idegen nyelvű film jelöltjei között lehet találkozni. Többen arra szólították fel a hirdetőket, hogy emiatt vonják vissza a hirdetéseiket az NBC-től, hogy a csatorna nyomást helyezzen a HFPA tagjaira, hogy a jövőben körültekintőbben járjanak el, és ne fordulhasson ilyesmi elő. 
 
(variety.com) 
2019.12.10
|


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
18:25
Sherlock Holmes
amerikai-német akciófilm, 2009
18:25
Lajkó - Cigány az űrben
magyar vígjáték, 2018
18:40
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:50
Charlie angyalai: Teljes gázzal
amerikai akcióvígjáték, 2003
18:50
Majdnem tökéletes lány
amerikai vígjáték, 2012
Külföldi kiállításkörtképünk egyik izgalmas állomása: Tokióban magyar klasszikusok : többek közt Munkácsy, Rippl-Rónai, Szinyei és Csontváry is a Treasures from Budapest című kiállításon. #szinyei #szinyeimersepal #lilaruhasno #kiallitas #tokio #treasuresfrombudapest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.