„Mostanra már mindenkit sikerült kipipálnom” - Daisy Ridley

Daisy Ridley az új Star Wars-trilógia arca, az új Luke Skywalker, aki még egyszer, utoljára mutathatja meg, mi fán terem az Erő. Vajon fény derül az utolsó részben a valódi származására? Interjúnkból ez nem derül ki, de sok minden más igen.
Úgy tudom, elég intenzív edzéssel készültél a filmre. Mesélnél erről? 
 
Januárban kezdtem a felkészülést, ami azért érdekes, mert maga a forgatás csak augusztusban kezdődött. Januárban a hangsúlyt még az egészségre, a jó fizikai állapotomra helyeztük. A fő célom az volt, hogy túléljem valahogy a forgatást, és ne fáradjak majd el túlságosan, mert nagyon intenzív és nagyon hosszadalmas munka várt ránk. Jól akartam érezni magam a bőrömben, és persze annak is örültem, ha úgy nézek ki majd a vásznon, mint aki jó formában van. A következő lépés az volt, hogy kickboxolni kezdtem. A kaszkadőrkoordinátorunk, Eunice Hathart csodás edzéseket tartott. Amikor eljutottam idáig, már fel voltam készülve rá. Hihetetlen dolgokat kellett megtennem, például le kellett ugranom egy tíz méter magas emelvényről. Rendben, drótok tartottak közben, szóval nem teljes lendületből zuhantam, de mégiscsak le kellett ugranom, és landolnom kellett a matracon. Szerencsére annyira megbíztam a stábban, hogy olyan dolgokat is megcsináltam nekik, amire nem gondoltam volna, hogy képes leszek. 
 
Mi jelentette számodra a legnagyobb fizikai próbatételt az ugrást leszámítva? 
 
A harcjelenetem Adam Driverrel. Különösen azért, mert közben vízágyúkkal végig vizet locsoltak ránk. Képzeld el ezt novemberben, Angliában. Piszok hideg volt, de tudtam, képes leszek rá. Ezenfelül nem volt egyszerű dolgom Jordániában sem a speederekkel. Nem tudtam, hogyan tudnék rá felkészülni. Végig furcsa, hajlott állapotban kellett dolgozni, szóval a végére a térdeim rendesen készen voltak. 
 
Mesélnél kicsit a filmbéli ruházatodról? 
 
Könnyű volt a dolgom mind a ruházatom, mind a hajam, mind a sminkem terén, mert egyrészt földszínekben gondolkodtak, másrészt a praktikusság volt a fő szempont ezekkel kapcsolatban. A nadrágot nagyon csíptem, mert valahol félúton volt az első és második részben viselt darabok között. Aztán ott van a fehér szerelés, ami csodás volt, annyira gyönyörű. A smink terén nagyjából ugyanaz volt a helyzet, mint a korábbi filmekben: a természetességen volt a hangsúly. A frizurán kicsit változtattunk, de csak pont annyit, hogy a sziluettje még ugyanolyan maradjon. Kicsit határozottabbnak tűnik tőle a karakterem, de az összhatás továbbra is hasonló, mint régen. 
 
Milyen a viszonyod a vásznon és vásznon kívül Poe-val és Finn-nel? 
 
Az új rész olyan szempontból volt nagyszerű, hogy eddig nem sok alkalmam volt Oscar Isaackel együtt lógni. Ebben az epizódban egy jó kis súrlódásokkal teli baráti viszonyt láthatsz hármunk között. Tetszett, mert a valódi barátságok is ilyenek. John Boyega pedig nagyszerű. Nagyon nehéz olyasvalakivel forgatni, akit nem kedvelsz, így hálát adok az univerzumnak azért, hogy pont John volt az, aki végig mellettem volt.  
 
Oscar is elmondta, hogy nagyon jó volt a partnerség a csapatban. 
 
Szerintem mindenki így érzi. Jordániában bőven nyílt alkalmunk kettesben dolgozni a speedereken, és a fickó egyszerűen fenomenális. Végre alkalmam nyílt Anthony Danielsszel is együtt dolgozni, sőt azt hiszem, mostanra már mindenkit sikerült kipipálnom, ami nagyon cool. 
 
És Billy Dee Williams, aki most Landóként tért vissza? 
 
Billy annyi örömet hozott magával. Csodálatos rezgések veszik körül. Mutatott nekem képeket az unokájáról, és azt mondta, hogy emlékeztetem rá. Ettől szinte azonnal megvolt köztünk a kapocs. Kellemes a társaságában lenni. Csodás, hogy visszatért. 
 
Nagyon érzelmes volt a búcsú? 
 
Mindenki azzal jön, hogy milyen keményen bírtam végig a strapát, közben meg volt itt bőven könny is. Annyi nagy érzelmekkel teli jelenetem volt, és olyan emberekkel dolgozhattam együtt, akiket nagyon megszerettem. Közben persze kemény is volt. Néhány jelenet elképesztően intenzív volt. 
 
Tulu/Fórum Hungary
2019.12.16
|
(6 kép)


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
18:25
Nona
amerikai romantikus film, 2017
18:30
Macska-jaj
francia-jugoszláv-német romantikus vígjáték, 1998
18:40
Penge
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Mary és a varázsvirág
japán animációs film, 2017
18:50
SAGA - A holtak átka
amerikai kalandfilm, 2013
Ma zár a Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Sokan vannak! #gyerekkelne #rubensvandyckexhibition #kiallitasajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.