Short List 2019 – Esterházy Művészeti Díj

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2019. december 13. - 2020. január 26.
Az Esterházy Művészeti Díjra 2009-ben, indulásakor az európai diskurzusban elfogadott képzőművészeti területek közül a szigorú értelemben vett festészettel lehetett indulni.
Időközben az eredeti médium mellett a tágabb értelemben vett festészet és a vele határos technikák is megjelenhettek a pályaművek között, idén először pedig lehetett kimondottan helyspecifikus installációs tervekkel is pályázni. A Short List 2019 – Esterházy Művészeti Díj című kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a legfrissebb értelmezéseket, vagyis a díjra jelölt művészek pályamunkáit. Az elismerés célja egyébként a tehetséges magyar művészek felkarolása és pályafutásuk elindítása, valamint a nemzetközi párbeszéd támogatása. 
 

A 2019-es díjra jelölt művészek: Albert Ádám, Batykó Róbert, Ember Sári, Felsmann István, Fridvalszki Márk, Gosztola Kitti, Győri Andrea Éva, Halász Dániel, HeyWeSeeAskShowandDie (Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter), Kalocsai Dorottya , Kiss Adrian, Kristóf Gábor, Kútvölgyi-Szabó Áron, Mátyási Péter, Molnár Judit Lilla, Molnár Zsolt, Nagy Barbara, Nemes Márton, Puklus Péter, Süttő Anikó, Szabó Ottó, Szalay Péter, Szinyova Gergely, Tranker Kata és Ulbert Ádám.
 
Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független szakmai zsűri. Az Esterházy Art Díj 2019 idei nyertesei Győri Andrea Éva, Nemes Márton és Puklus Péter. 
|


Játék
Mi van a bőrünk alatt? A kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését.
néha át lehet jönni Budára is - #pestiest helyett #budaiest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.