Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori január 1-jén az M2 Petőfi TV-n

Mivel is indulhatna jobban az újév, mint a hazai zenei élet egyik meghatározó zenekarának koncert-dokumentumfilmjével? Január 1-jén 20.15-kor az M2 Petőfi TV elhozza a nézőknek a decemberben bemutatott Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori című alkotást.
A zenés filmről - amelynek vetítésére azonnal elkapkodták a jegyeket - Marsalkó Dávid így fogalmazott: „Szerettük volna különlegessé tenni ezt az évet a rajongók és a zenekar számára is, így jött az ötlet, hogy a VOLT Fesztivál-os koncertünk köré felhúzzuk kicsit a Halott Pénz történetét is egy film formájában. Egy kicsit koncertfilm, egy kicsit dokumentumfilm, és nagyon az, amit reményeink szerint majd megmutathatunk a gyerekeinknek 15 év múlva." 
 
A filmet Könyves Dina jegyzi, aki 8-9 évvel ezelőtt ismerkedett meg a zenekarral, amikor egy zenetévénél volt szerkesztő: „Az akkor még egyszemélyes projektként működő Halott Pénzt új klipje kapcsán hívtuk be egy műsorba. Emlékszem, kértem Dávidot, hogy hozzon magával egy CD-t, amit kisorsolhatunk. Alig akarta elhinni, hogy pikk pakk elvitték a lemezt." 
 
Azóta már rajongók ezrei követik a zenekart. „A Halott Pénz 15 éve, különösen az utolsó néhány számomra az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb hazai sikersztori. Idén, amikor a VOLT adott otthont a Halott Pénz jubileumi fesztiválshow-jának, kötelezőnek éreztem, hogy ezt az eseményt egy egész estés film formájában örökítsük meg" - mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Film producere. 
 
A közös munka pedig igazi öröm a fiúkkal: „Elképesztő tudatos és összeszedett csapat. Nagyon könnyű velük együtt dolgozni. Dávid igazi zenekarvezető, aki nagyon jól átlátja a csapat lehetőségeit. Van benne szív, ész és erő" – árulta el a film rendezője, Könyves Dina. – „A kedvenc pillanatom, az volt, mikor két napra „leköltöztünk" Pécsre a stábbal forgatni. Találkoztunk Dávid szüleivel, illetve megmutatták a srácok, honnan is indultak. A legnehezebb viszont az utómunka volt: nagyon sok anyagot kellett feldolgozni és rengeteg szuper sztori nem fért bele a filmbe, legszívesebben 2-3 részt is csináltam volna, annyi szerethető történetük van. Szerintem ez a film tényleg őszintén bemutatja, hogy a siker nem csak a szerencsén múlik". 
 
Egy kis ízelítő a filmhez a Facebookon >>
 
 
(OTS) 
 
2019.12.19
|


Filmek a TV-ben
18:25
Nona
amerikai romantikus film, 2017
18:30
Macska-jaj
francia-jugoszláv-német romantikus vígjáték, 1998
18:40
Penge
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Mary és a varázsvirág
japán animációs film, 2017
18:50
SAGA - A holtak átka
amerikai kalandfilm, 2013
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:55
A Lármás család
I. évad, 110. rész: Ami csurran-cseppen / Ha eldugult, dugulj el!
07:59
Tini titánok, harcra fel!
2013, V. évad, 1217. rész
08:00
Polly Pocket - Apró erő
I. évad, 25. rész: Feltárul a múlt 1.
08:00
Monchhichi
I. évad, 24. rész
08:00
Csak lazán Scooby-Doo!
2015, I. évad, 1. rész: Alapfokú rejtélyfejtés
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Ma zár a Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Sokan vannak! #gyerekkelne #rubensvandyckexhibition #kiallitasajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.