A Warnernél hamarosan egy mesterséges intelligencia dönthet a filmjeik jövőjéről

Olykor már most is azt érezzük a moziban ülve, hogy az elénk rakott filmet nem emberek, hanem egy számítógép rakta össze. Hamarosan ez már nemcsak a mi fejünkben lesz igaz.

A Warner stúdió hosszú távú együttműködési szerződést kötött a Cinelytic-kel, hogy a cég projektmenedzsment szoftverét felhasználva dönthessen a jövőben arról, milyen filmeket érdemes elkészítenie és forgalmaznia, és mik azok, amiket nem. A program például tisztában van egy-egy sztár értékével a különféle piacokon, és a filmbüdzséjéből kiindulva próbálja megmondani, milyen esélye van annak, hogy a projekt visszahozza a befektetett pénzt. A platform nemcsak abban lesz nagy segítség a stúdiónál, hogy meghozzák a döntést arról, melyik történetek mellé érdemes odaállni, hanem abban is, hogy segít a döntéshozóknak a megfelelő premierdátum, marketingterv- és büdzsé és forgalmazási terv kiválasztásában is. Nem a Warner a Cinelytic első jelentős partnere: a cég még szeptemberben kötött szerződést a populáris független filmekben utazó STX-szel (A Wall Streetpillangói, Rossz anyák). A stúdiónál hangsúlyozzák, hogy az MI nem döntéseket fog hozni, a tevékenysége csak segíti majd a valódi döntéshozók munkáját.

 

(hollywoodreporter.com)

2020.01.09
|


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Filmek a TV-ben
18:10
Akaratlanul nagymama
osztrák film, 2012
18:20
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:25
Star Trek
amerikai-német akció sci-fi, 2009
18:40
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
18:45
A rendőrsztori folytatódik
hongkongi akciófilm, 1988
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.