Esti Kornél

Budapest, Budapest Bábszínház, január 17. 19:00
A Budapest Bábszínház legújabb felnőtteknek szóló darabja, a Kosztolányi-novellákból készült Esti Kornél című előadást Fabacsovics Lili bábszínpadi adaptációjában és Szilágyi Bálint rendezte.
Az előadás Esti életét meséli el, a születésétől a haláláig, a legkülönbözőbb bábtechnikák alkalmazásával, miközben a négy színész – Barna Zsombor, Blasek Gyöngyi, Márkus Sándor, Pallai Mara – folyamatosan más-más szereplő bőrébe és Lázár Helga bábjai mögé bújik. 
 
„Esti K. Az élet művésze, az esetlegesség szerelmese. Önfeledt lényeglátó, jókedvű pesszimista. A tét nem kevesebb, mint az élet értelme a halál tükrében. Esti szédül az élet mély és kibogozhatatlan zűrzavarától. A szeme olyan, mint egy mikroszkóp lencséje. Minden hétköznapi eseményben a lényeget próbálja fölfedezni. Egy villamosútban vagy egy egyszerű felolvasásban. A választ arra, hogyan kéne élni. És főleg: hogyan kéne bánnunk egymással. Annak tudatában, hogy meghalunk. Mert Esti semmi mást nem tud, csak ezt. Célkeresése játékos és kétségbeesett. Játékos, mert az életet csak nevetve lehet elviselni. És kétségbeesett, mert az élet értelmetlen. Vagy ha mégis van értelme, akkor az a szüntelen keresés. Az út maga. Villamoson vagy vonaton. Egészen addig, amíg olyan merevek és mozdulatlanok nem leszünk, mint egy magára hagyott bábfigura” – Szilágyi Bálint rendező 
 
 
16+ 
2020.01.10
|
(6 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.