„A Bad Boysra mindenki vígjátékként emlékszik, de több volt annál” - Will Smith és Martin Lawrence

Michael Bay ugyan nem tért vissza, de ettől még a Bad Boys harmadik része az év egyik nagy filmeseménye, amit a két főszereplője legalább annyira várt, mint a franchise rajongói.
Mit gondoltok, miért működik ennyi idő után is ilyen jól a kémia köztetek? 
 
W.S.: Szóval az a kérdés, hogy mit gondolunk arról, miért vagyunk olyan jók együtt mi ketten? Hát… 
 
M.L.: Hát azért, mert mind a ketten szeretjük a komédiát. 
 
W.S.: Ez, mondjuk, igaz. 
 
M.L.: Tudod, mindketten rendelkezünk sitcomos múlttal, mindkettőnknek volt egy saját, jól menő sorozata… 
 
W.S.: A Kaliforniába jöttem című sorozatban én voltam a humoros nagyágyú. Aztán a Bad Boysban összeraktak bennünket, és az első részben még furcsa volt számomra, hogy nem úgy nevettetem meg a nézőket, mint korábban. 
 
M.L.: Az lehet, hogy nem ugyanúgy, de azonnal érződött, mennyire otthon vagy ebben. Rögtön felvetted a ritmust. Tök jól egymásra hangolódtunk, nemcsak a vígjátékban, hanem a drámában is. A Bad Boysra mindenki vígjátékként emlékszik, de több volt annál, a karaktereknek drámája volt, és azt is meg kellett mutatnunk a vásznon. És összehoztuk, jól működött a dolog. 
 
W.S.: Az biztos. 
 
A franchise milyen tulajdonságaihoz ragaszkodtatok a harmadik rész esetében? 
 
W.S.: Azokhoz, amik kapcsán úgy éreztük, semmiképp sem veszíthetjük el őket. Az első két rész legfontosabb összetevőinek ott kellett lenniük a harmadik filmben is. 
 
M.L.: A poénokhoz. A poénokhoz mindenképp. És persze a tényhez, hogy mindketten tudunk drámai karaktert is játszani. (nevet) A drámához, amit mi vittünk bele a sztorikba. Mi vagyunk azok, akik valóságossá tettük ezeket a fickókat, egyszerűen élő-lélegző karakterek lettek. Úgy érzem, ha az emberek látják ezt a két fickót együtt, egyszerűen kíváncsiak arra, mi történt velük. Szerintem harmadjára is velünk akarnak tartani ezen a meneten. 
 
W.S.: Nagyon fontos volt, hogy a két főszereplő között ismét legyen egy jól megalapozott konfliktus, ami kiváló teret nyújt a civakodásaikhoz és piszkálódásaikhoz. Kell köztük a konfliktusból fakadó feszkó. Mindig is volt köztünk egy olyasfajta vibrálás, mintha egy idős, civakodó házaspár lennénk (nevet), amihez most is ragaszkodtunk. A Bad Boys filmek lényegét a kettőnk közti interakciók adják. Mi vagyunk a Furcsa pár. 
 
M.L.: Bizony. 
 
Sokat meséltetek a filmbéli kapcsolatotokról. A valódi kapcsolatotok milyen? 
 
M.L.: Egyszerűen csak tiszteljük egymást. Nagy tiszteletet érzünk egymás iránt. Will az egyik legkeményebben dolgozó ember, akit ismerek ebben a szakmában. Ha valamire azt mondja, hogy meg akarja csinálni, hihetetlenül mélyen képes elmerülni benne. Senkit se láttam még, aki ezt jobban csinálná nála. 
 
W.S.: Kösz, haver. 
 
Hol találkozhatunk Mike-kal és Marcusszal a Bad Boys 3.-ban? 
 
M.L.: Azt hiszem, a karakterem elért arra a pontra, amikor legszívesebben visszavonulna, és már csak a családi életére koncentrálna. Mondjuk, azt nem tudom, Mike mennyit változott az előző rész óta (nevet). Ő még mindig menő autókkal akar száguldozni és rosszfiúkat üldözni. 
 
Rajtatok kívül több régi arc is visszatért… 
 
W.S.: Elég ritka, hogy egy ilyen hosszú kihagyás után vissza lehessen hozni egy teljes szereplőgárdát. 
 
M.L.: Egyetértek. 
 
W.S.: És mindannyian jóképűek maradtunk. (nevet) Ez nem egyszerű 23 év után. 
 
M.L.: A 23 év megüt téged. 
 
W.S.: Aúcs! Azt kértük, hogy ezúttal kevesebb közelit használjunk. (nagy, közös nevetés) 
 
Michael Bay helyett ezúttal egy rendezőpárossal dolgoztatok. Milyen volt? 
 
W.S.: Igazi rajongók, akik számára ez volt a nagy, filmes iskola. Igazi álomként élték meg, hogy ezen a mozin dolgozhatnak. Hatalmas rajongói a korábbi részeknek, bármikor szó szerint idézik belőlük a szövegeket. Adil elmondta, hogy eredetileg francia nyelven látta a filmeket, de miattunk sokszor újranézte angolul is, ennyire szenvedélyes a srác. Jó munkába járni, ha ilyen lelkes srácokkal dolgozhat az ember. 
 
M.L.: Így van. 
 
Tulu/InterCom
2020.01.13
|
(10 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
20:50
Columbo: Elfelejtett hölgy
amerikai krimi, 1975
21:00
Dzsungelháború
amerikai-spanyol akciófilm, 1994
21:00
A Minden6ó
amerikai vígjáték, 2003
21:00
The White Crow - Rudolf Nurejev élete
angol életrajzi film, 2018
21:00
John Wick: Második felvonás
amerikai akciófilm, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.