Még mindig veszélyben a Notre Dame

Nyugtalanító hírek érkeztek a tavaly tavasszal kigyulladt Notre Dame-ról. A tűzvész sújtotta katedrális „még nem menekült meg”, továbbra is veszélyben van – mondta Jean-Louis Georgelin tábornok, a székesegyház újjáépítéséért felelős kormánybiztos január 5-én egy interjúban.
A korábbi vezérkari főnök szerint a boltívek jelenlegi állapota nem teljesen ismert, így még mindig fennáll a veszélye annak, hogy a mennyezet beomlik. A kormánybiztos szerint olyan fontos feladatok várnak megoldásra, mint a katedrális körüli állványzat elbontása, a boltívek állapotának felmérése és a tetőre hullott törmelék eltávolítása. A 850 éves gótikus templom tavaly április 15-én borult lángba, a tűzben teljesen megsemmisült a 90 méter magas és 750 tonnás huszártorony. 
 
(The Guardian) 
 
2020.01.13
|


Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.