V. Pajtaszínházi Szemle a Nemzeti Színházban

Ötödik éve folytatódik a vidéki amatőr társulatokat támogató Pajtaszínház program, melynek keretében a színjátszókörök január 25-én és 26-án a budapesti Nemzeti Színházban, a Pajtaszínházi Szemlén kapnak bemutatkozási lehetőséget.
A Pajtaszínház Programot immár ötödik éve valósítja meg a Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve azért, hogy a településeken ismét elterjedjen az amatőr színjátszó tevékenység, színesítve a helyi kulturális életet, s színházi élményhez juttatva a lakosokat. A program színjátszókörök indulását kezdeményezte és szakmailag támogatta olyan településeken, amelyeken a projekt indulásáig nem volt, vagy szünetelt a színjátszó köri tevékenység, azonban a település lakosai és közösségei részéről erős szándék mutatkozik az ez irányú művészeti tevékenység folytatására. 
 
A legkülönfélébb színházi műfajokat felvonultató V. Pajtaszínházi Szemlén ezúttal is 19 megye 19 színjátszó csoportja lép fel, felvillantva térségük hagyományait, szokásait, tájnyelvét, vagy éppen helyi legendáit. Paraszt komédia, pajzán népi komédia, népmese, musical, bohózat, de helytörténeti írásokból született mű is szerepel a bemutatók között. 
2020.01.17
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.