Az év legünnepeltebb dokumentumfilmjeivel jön a BIDF

Budapest, Cinema City Aréna, január 27. - február 2.
Idén is a Cinema City Arénában lehet meglesni az év legjobb dokumentumfilmjeit a Budapest International Documentary Festival-on január 27. és február 2. között.
2020-ban immár hatodjára nézhetünk szuper doksikat a BIDF-et január 27. és február 2. között, így bátran mondhatjuk, hogy a dokumentumfilm-fesztivál már hagyománnyá vált a fővárosban. A szervezők idén is nagy merítést nyújtanak nekünk a műfaj elmúlt évének legjobbjaiból, és a több mint harminc versenyfilmet négy szekcióba (Harc a szabadságért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért) gyűjtötték.
 
1490 forintos jegyáron (ami diák- és nyugdíjas kedvezménnyel, valamint bérlettel olcsósítható) nézhetünk meg például olyan fontos munkákat, mint a fesztivált nyitó Méz – királynő, ami azzal írta már most be magát a filmtörténetbe, hogy dokumentumfilmként először sikerült egyszerre Oscar-jelölést kapnia a legjobb idegen nyelvű film, valamint a legjobb dokumentumfilm kategóriákban, ami azért egy makedón filmtől nem kis teljesítmény. Láthatunk még filmeket a kínai egykepolitikáról (Egy család/egy gyerek országa, Huszonéves vénlányok), fiatal, nagy siker előtt álló lányok kihívásairól (Pillangó, Aurora, a tinisztár), bátor emberek bátor történeteiről (Aki a maffiát fotózta, K polgártárs…), politikai szabadságharcokról (Volt egy álmom, Bukjon minden!) és még annyi minden másról.
 
A versenyszekció mellett külön szekcióban láthatunk hazai doksikat, valamint a műfaj régi, fontos darabjai is levetítésre kerülnek.
 
A részletes programot keresd a Pesti Est BIDF Különszámában!
 
2020.01.21
|


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
18:25
Nona
amerikai romantikus film, 2017
18:30
Macska-jaj
francia-jugoszláv-német romantikus vígjáték, 1998
18:40
Penge
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Mary és a varázsvirág
japán animációs film, 2017
18:50
SAGA - A holtak átka
amerikai kalandfilm, 2013
Ma zár a Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Sokan vannak! #gyerekkelne #rubensvandyckexhibition #kiallitasajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.