Kedvenc helyek

Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

A környezetvédelem terén „elkötelezett” fesztiválnak járó elismerést kapta meg a Sziget a „Greener Festival Awards” díjkiosztóján, a hollandiai Groningenben, ahol olyan fesztiválokat díjazott az Európai Fesztiválszövetség, amelyek az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a zöld tevékenységekre.
Tizenöt ország fenntarthatóságra törekvő fesztiváljai kaptak idén díjat Hollandiában, amelyek igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni a fesztiválszervezéssel kapcsolatos kulcsterületeken, különös tekintettel a hatékony vízhasználatra, az alacsony széndioxid-kibocsátásra, a hulladék-kibocsátás csökkentésére, az energiahatékonyságra, a fellépőkkel kapcsolatos igények minél fenntarthatóbb kiszolgálására, illetve ennek kommunikálására. Fontos szempont volt továbbá, hogy a vendéglátóhelyek minél inkább a lokális, fai trade piacra támaszkodjanak.
 
A jelöltek egy szigorú auditálási folyamaton mentek át, melynek keretén belül nemcsak a fesztivál ideje alatti, hanem az utána lezajló munkálatokat is vizsgálták. „Ez a pozitív elismerés csak még inkább arra sarkallja a szervezőket, hogy folytassák a megkezdett munkát, így már le is fektették az alapjait egy hosszabb távú környezetvédelmi intézkedéssorozatnak” – mondta el a díjátadó után Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.
2020.01.21
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.