Ereklyegyűjtést szervez a Budapesti Történeti Múzeum Giro d’Italia-kiállításához

Jártál már Girón vagy Tour de Hongrie-n szurkolni? Begyűjtötted esetleg Nibali eldobott kulacsát, vagy van Chris Froome által dedikált fényképed? Szívesen vennéd, ha mások is látnák a féltve őrzött kerékpáros ereklyéidet?
A Budapesti Történeti Múzeum a Giro d’Italia magyarországi rajtja kapcsán a Giro és a magyar országúti kerékpársport történetét bemutató, nagyszabású időszaki kiállítást rendez 2020. április 18. és június 28. között. A tárlat az olaszországi Ghisallóban található kerékpáros múzeum relikviái mellett a hazai gyűjtők anyagaira is épít, emellett szeretnénk bevonni a kiállításba a magyar kerékpáros közösséget is, így örömmel várnak kölcsönzésre minden olyan, kimondottan a Giróhoz és a Tour de Hongrie-hoz kapcsolódó tárgyat és személyes történetet, melyet a tárlaton mutatnánk be.
 
A felajánlásokat 2020. február 20-ig várják.  
 
A kiállított tárgyak tulajdonosai számára 2 fő részére szóló múzeumi belépőjegyet biztosítanak, a kiállítás katalógusából kisorsolnak 3 példányt a kölcsönző személyek között, illetve a bemutatott tárgyak mellett a tulajdonosok nevét is feltüntetik.  
 
További információ: Balla Loránd kurátor, girobp2020@btm.hu, 06-20-385-0342
 
 
 
2020.01.27
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.