Bőrbeteg és haj nélküli Barbie babával újít a Mattel

Pigmenthiány okozta bőrbetegséggel „küzdő", valamint haj nélküli Barbie babával bővítette kínálatát az amerikai Mattel játékgyár.
A „szépség és a divat értelmezésének sokszínűségét" hirdető Fashionistas (divatmegszállottak) kollekció új babáinak egyikén a vitiligo nevű bőrbetegség - ez a bőr kifehéredését okozza a test egyes területein - jelei láthatóak. A Mattel közleménye szerint a vitiligós baba prototípusát már tavaly bemutatták a Barbie Instagram-oldalon, ahol a legtöbbet kedvelt bejegyzéssé vált - írja a CNN. 
 
A haj nélküli babával kapcsolatban a cég elmondta, hogy „ha egy lánynak bármilyen okból meg kell tapasztalnia a haja elvesztését, akkor is talál magához közel álló babát a kollekcióban". 
 
A Fashionistas 2015-ös elindítása óta több mint 170 különböző baba, köztük fonott hajú, hidzsábot viselő, műlábú és kerekesszékes Barbie készült a kollekció számára.  
 
A céget korábban számos kritika érte a modellalkatú és általában szőke Barbie babákért. 
 
(MTI) 
2020.01.29
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.