Megjelent a Pesti Est ART februári száma!

Új év, új lendület! Sok kiállítás, köztük nagy kedvencek búcsúztak 2019 végén, hogy helyet adjanak az újaknak. Idén is remek tárlatokkal készülnek a múzeumok, de ne szaladjunk annyira előre, lássuk, mivel várják a látogatókat a kiállítóhelyek februárban!
A Kassák Múzeum nagyszabású Mattis Teutsch János-kiállítással nyitotta az évet, az Avantgárd és konstruktív realizmus című tárlat egy kortárs művész, Miklós Szilárd kutatása és koncepciója mentén kínál új olvasatot a huszadik századi modernista művészet egyik legnagyobb alakjaként számon tartott Mattis Teutsch művészetéhez. A Ludwig Múzeum új kiállítása, a The Dead Web - The End pedig az internet kapacitásának potenciális végét vetíti előre, és arról kíván számot adni, ami napjainkban és a jövőben történik a különféle kreatív technikák felhasználásával.  
 
Az Iparművészeti Múzeum filiája, a nemrégiben felújított Ráth György-villa is igazi kuriózummal indította az újévet, a Drágakőre festve - Antonio Tempesta újonnan felfedezett képe(i) az Iparművészeti Múzeumban című kiállításán a 17. századi Róma jelentős művésze, Antonio Tempesta egyik különleges alkotásában gyönyörködhetünk. A fényáteresztő drágakő lapra festett mű néhány éve bukkant fel az Iparművészeti egyik raktárában, és körültekintő restaurálást követően láthatja most a nagyközönség.  
 
Az új tárlatok mellett láthatunk néhányat a tavalyi évben nyitottak közül is, igaz, már nem sokáig. A Szépművészeti Múzeum sztárkiállítása, a Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora február közepén búcsúzik, a Magyar Nemzeti Galéria megrázó, Kihűlt világ. Farkas István (1887-1944) művészete című tárlata és az őt kísérő Soá pedig már csak e hónap végéig látható.  
 
Az új vidéki tárlatok közül a pécsi Modern Magyar Képtár Törésvonalak - Avantgárd művészet Közép-Európában című kiállítását ajánljuk – a tizenkét tematikus egységből álló kiállítás a modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát igyekszik megragadni –, de szót ejtünk többek között a Szolnoki Galéria Szlávicstól Szlávicsig című tárlatáról és a Paksi Képtár A végzet hatalmas című kiállításáról is, amely Révész László László és Roskó Gábor műveit mutatja be.
 
Keresd január 29-től a szokásos terjesztési pontokon! 
 
2020.01.29
|


Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
? Derkó 2020 - a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása #art #youngartist #kiállítás
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.