Szexuális zaklatással vádolják a Royal Ballet vezető koreográfusát

Felfüggesztették állásából a londoni Royal Ballet vezetőkoreográfusát, Liam Scarlettet, miután több fiú tanítványa azt állítja, mesterük meztelen fotókat kért tőlük magukról.
A The Times információi szerint Liam Scarlettet, aki rezidens koreográfus a Royal Balletben, többen is azzal vádolják, hogy „nem megfelelően” viselkedett velük és meztelen képeket kért tőlük. Scarlett egyik korábbi tanítványa azt állítja, hogy emellett a koreográfus megjegyzéseket tett nemi szervükre és a feneküket fogdosta. 
 
„Táncosként az ember megtanul mindenre igent mondani, mert akkora a verseny a szakmában, hogy semmilyen lehetőséget nem lehet elszalasztani, és amikor valaki, akinek ekkora hatalma van, arra kér, hogy tegyél meg valamit, gondolkodás nélkül megteszed.” Egy másik tanítvány elmondása szerint, azok a tanulók, akik nem panaszkodtak Scarlett viselkedése miatt, nagyobb szerepekhez jutottak az előadásokban. 
 
Bár egyelőre nem tisztázottak ezek a tíz évre is visszamenő vádak, a koreográfust a vizsgálat lefolytatásának idejére felfüggesztették.  
 
(The Times) 
2020.01.30
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.