Az év madara: erdei fülesbagoly

A Magyarországon a legismertebb és a lakott területeken is leggyakoribb védett bagolyfajta az uráli baglyot és a füleskuvikot előzte meg az internetes szavazáson.
Ebből az alkalomból a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet „Erdei fülesbagoly” címmel óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban. Az egyénileg, kézzel, bármely technikával készült eredeti alkotásokat A/4-es papíron várják. A művek kiállításon és az interneten is megtekinthetők lesznek.

A faj védelmében fontos szerepet tölt be a telelőhelyek felmérése is, melyben bárki részt vehet, családok, baráti társaságok, óvodák, iskolák. Az erdei fülesbagoly a többi bagolyhoz hasonlóan fészket nem épít, varjúfélék, ragadozó madarak és akár gólyák üres fészkeiben, fák korhadt üregeiben, ágvilláiban költ. A települési párok ablakpárkányok, erkélyek balkonládáit sem vetik meg.

Ősszel hatalmas, települési szinten akár több százas csapatokban jelennek meg a falvak, városok fáin, hogy ott áttelelve, éjszakánként onnan kijárva vadásszanak. A bagolyszámlálás eredményeit akár a tavasz folyamán is érdemes leadni az MME részére.

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)
Rajzpályázat beküldési határidő: 2020. február 24.

2020.01.31
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.