Februárban fenntarthatóra vált a Spektrum

A fenntarthatósággal, klímaváltozással és környezetünk, a természet védelmével foglalkoznak a Spektrum februári műsorai, köztük olyan bemutatókkal, mint A klímakatasztrófa küszöbén, Műanyagtenger, Összefüggő óceán, Bálnagyilkos műanyag, A vademberek Ben Fogle-lal és az Élet a fagypont alatt.
Zöld újdonságok a Spektrumon 
 
A Spektrum új természet- és kalandsorozatai közül kiemelkedik az Emmy-díjas Élet a fagypont alatt, amely az 5. évadát kezdi február 24-én. Ez az elgondolkodtató, a világot ámulatba ejtő produkció négy, Alaszka különböző szegletében élő család életét és megpróbáltatásait mutatja be, amint a hosszú, sötét és fagyos telet próbálják átvészelni ezen a kegyetlen vidéken, ahol a hőmérséklet rendszeresen a végzetes -62 Celsius fokig süllyed.
 
2019 legjobb természetfilmje lett a Műanyagtenger a Royal Television Society versenyén. Leállíthatjuk-e a műanyag-áradatot – mielőtt túl késő lesz?
 
A klímakatasztrófa küszöbén: Grönlandtól Ugandáig, Costa Ricától a Maldív-szigetekig a sorozat felkutatja azokat, akik máris a saját bőrükön érzik a klímakatasztrófa hatását, valamint azokat, akik hagyományos vagy modern eszközökkel felveszik a harcot a világunkat fenyegető krízissel szemben. 
 
A vademberek Ben Fogle-lal olyan emberekkel találkozik, akik hátat fordítottak a nyugati társadalom csapdáinak, és a világ legelszigeteltebb helyszínein építették fel otthonukat. Ismerjék meg a volt pilótát, aki most a Himalája lábainál él; az egykori pénzügyi vezetőt, aki ma Grúzia veszélyes mocsaras vidékein, maga alkotta kunyhóban él, és kenuval közlekedik, és egy egykor volt floridai taxisofőrt, aki ma a Fülöp-szigeteken kókuszdiót árul. Merészek voltak, vagy egyenesen őrültek?
 
Lenyűgöző bolygónk, a Föld – tényleg lenyűgöző. Annyira, hogy számos rendkívüli jelenség előtt a legtapasztaltabb tudósok is értetlenül állnak. A látványos műsor megmutatja az Óriások útját Észak-Írországban és a nyugat-ausztráliai rózsaszínű Hillier-tó rejtélyét is. 
 
 
Spektrum mindenkinek 
 
A Spektrum újdonságai februárban még szélesebb közönséghez juthatnak el a Magyar Telekom, az Antenna Hungária, a Vidanet és a Tarr Kft rendszerein. Az Antenna Hungária február 17-től kódolatlanul teszi elérhetővé két héten keresztül a csatornát. A Magyar Telekom IPTV hálózatán februári hónap során a Spektrum lesz a bónuszcsatorna, ráadásul a szolgáltató MoziKlub szolgáltatásában kiemelt tartalomként elérhetőek lesznek a Lenyűgöző bolygónk, a Föld és a Klímaváltozás című produkciók. A csatornát ezen felül egész februárban korlátlanul érhetik el Vidanet és a Tarr Kft előfizetői is. Továbbá, a DIGI ügyfelei a társaság weboldalán február minden hetében egy-egy teljes epizódot tekinthetnek meg olyan sorozatokból, amelyek titokzatos bolygónk legszebb értékeit mutatják be, mint például a Titkok a Föld mélyéről; a Lenyűgöző bolygónk, a Föld; Rejtélyes világunk és A világ pusztuló csodái.  
 

Új tartalmak - tematikus blokkok – hosszú sorozatok 
 
2020 februárjától minden hétköznap 14:00 és 24:00 óra között ugyanabban az órában azonos tematikájú sorozatok indulnak a Spektrumon. Az egyes műsorok akár több hétig is meghatározzák a csatorna műsorrendjét, azaz sok epizódból álló, több évados szériákra számíthatnak a nézők. A Spektrum műsorstruktúrájában 14:00 órától kaland/túlélő-sorozat, 15:00 órától technika-tudomány, 17:00 órától doku-reality, 18:00 órától könnyen fogyasztható tudomány, 20:00 órától a kaland és természet témakör, míg 22:00 órától az úgynevezett „Történelem 10-kor” témájú produkciók láthatók. Hétvégén a népszerű Univerzoom sáv sorozatait 16:00 és 18:00 óra között követhetik, míg este 20:00 órától a történelemé a főszerep, benne a „Történelem 10-kor" 2. világháborúval foglalkozó műsoraival, egy teljes órában. 
 
Fenntarthatóság, környezetvédelem témakörben további érdekes cikkeket találsz a Pesti Est új heti ZÖLD rovatában!
 
2020.02.03
|


Filmek a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
21:00
Fekete sas
amerikai akciófilm, 1988
21:00
Tolvajtempó
amerikai akciófilm, 2000
21:00
Horrorra akadva 2.
amerikai horrorvígjáték, 2001
21:00
Képtelen kampány
amerikai vígjáték, 2012
21:00
Az utolsó éjjel
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
21:00
Angelo rulez
2017, IV. évad, 1. rész: Butatelefon
21:00
Pat a kutya
2017, I. évad, 59. rész: Fotóbomba
21:00
Hupikék törpikék
amerikai-belga rajzfilm-sorozat, 235. rész
21:05
A város hősei
I. évad, 4. rész
21:07
Pat a kutya
2017, I. évad, 60. rész: Környezetbarát Pat
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.