A mennyországnak kell lennie

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (6)
A nyugati civilizáció előszeretettel tekint teljesen elkülönülő másikként a keleti világra, saját kultúráját tartva jobbnak és fejlettebbnek. De mi van akkor, ha a „más” visszanéz, és most az ő szemével ismerjük meg társadalmunk nevetséges voltát?
Az elismert palesztin rendező, Elia Suleiman magát alakítva, néma megfigyelőként tárja elénk saját hazájának abszurd mindennapjait, majd elindul nyugatra (először Párizsba, utána New Yorkba) és azt tapasztalja, hogy ez a világ semmivel sem vonzóbb – sőt talán még furcsább is. Az identitáskereső film csendes és meditatív módon mutat görbe tükröt a civilizációnk számára, és még visszafogottsága ellenére is betalál a humora. „A mennyországnak kell lennie” enyhén szólva is ironikus cím: a fejlett Nyugat távolról sem az a Kánaán, aminek beállítják.
 
viktoriacz
2020.02.14
|
It Must Be Heaven
francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Elia ismert filmrendező, aki Palesztinában, Názáret városában él. Új filmjéhez keres támogatókat, ezért elutazik Párizsba, majd New York-ba. Utazása során szembesül a modern nyugati világ számos olyan jelenségével, amelyek szülőföldjén ismeretlenek, de mindig belebotlik olyan helyzetekbe is, amelyek a hazájára emlékeztetik.
Rendező:

Elia Suleiman

Forgalmazza: Cinenuovo
Bemutató: 2020. február 20.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.