Állami gondoskodásban felnőtt fiatalok előadása a Nemzeti Színházban

Február 29-én egyetlen alkalommal lesz látható egy különleges előadás a Nemzeti Színházban: tizenkét állami gondoskodásban felnőtt fiatal játssza el a Kukorica Jancsi újraértelmezett változatát, az Art-ravaló program keretében.
Az előadás az Art-ravaló – hátrányos helyzetű fiatalokat segítő szociális-művészeti és pályaorientációs projekt – egy fontos állomása. A 2018-ban indult kezdeményezés gyermekvédelemben nevelkedett fiatalok társadalmi beilleszkedését és önálló életük megkezdésének segítését tűzte ki célul. A projekt részeként a fiatalok hat hónapon át tartó színházi-művészeti képzésben részesülnek.
Ennek eredményeként született meg 2019 tavaszán az Odüsszea motívumainak felhasználásával készült És Télemakhosz? című térspecifikus előadás. Február végén pedig a 2019 őszén indult csoport tagjai előadásában látható a részben az improvizációik alapján született, és teljes egészében belőlük inspirálódott Kukorica Jancsi Szokolay Dongó Balázs közreműködésével, Schermann Márta rendezésében. 
 
János vitéz történetét mindenki ismeri. Ha máshol nem, tanulta az iskolában. De az alkotók a tündérmese mögé néztek. Megpróbálják felfejteni, ki is ez a Jancsi, honnan indult, hova tart, miken megy keresztül, és élete meglepően sok rokonságot mutat azoknak az állami gondoskodásban nevelkedett fiataloknak az élethelyzetével, akik részt vesznek az Art-ravaló programban.  
 
2020.02.06
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.