Kiosztották a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjakat

Február 7-én, pénteken este az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO 11 tagú vezetőségének részvételével a Pesti Vigadó nagytermében tartották meg a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadóját.
Diák kategóriában a zsűri Gyuricza Mátyás a Kelet című film fényképezését találta a legjobbnak, így neki ítélte az 60.000 USD értékű filmes kameracsomagot és a Nemzeti Filmintézet 1 millió forint értékű laborszolgáltatását. A dokumentumfilm kategória győztese Bordás Róbert lett a Gettó Balboa című film fényképezéséért. Dokumentumfilm kategóriában különdíjat is kiadott a zsűri, melyet Fehér Zoltán kapott a Vad víz: Aqua Hungarica című film operatőri munkájáért. A kisjátékfilm kategória győztese Bántó Csaba lett a Két csík című filmért. Televíziós film kategóriában a díjat Tóth Zsolt érdemelte ki a Magdolna című fim fényképezéséért.
 
Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András életműdíjban részesült, Hajdú Miklós fővilágosító Bojkovszky Béla díjat kapott, Bille Lászlónak ítélték az idén először kiadandó Kameraman díjat, Kovács Lászlónak pedig a szintén idén létrehozott Fénymegadó díjat. Vagyóczky Tibor vehette át az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO „The IMAGO International Tribute Award” díját. A FOMO című film fényképezéséért M. Deák Kristófnak ítélték a legjobb operatőr díját nagyjátékfilm kategóriában. A díjak odaítéléséről Lajos Tamás producer-operatőr, Nagy András és Balázs István Balázs operatőr döntöttek.

Novák Emil, a Magyar Operatőrök Társaságának elnökségi tagja az általa 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált két éve nevezte át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválra.  
2020.02.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.