A Macskák és az új Rambo-film is esélyes az Arany Málnára

A Macskák című musical filmváltozata, valamint a Rambo V - Utolsó vér is esélyes a hollywoodi citromdíjra, az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málnára - jelentették be a szervezők.
Mindkét film, valamint az A Madea Family Funeral című fekete komédia is nyolc-nyolc jelölést gyűjtött be 2019 legrosszabb mozis teljesítményeinek versenyében, mindegyiket jelölték a leggyengébb film Arany Málnájára is – számolt be róla a deadline.com filmes portál. Tyler Perry, aki a fekete komédiát írta, rendezte és négy szerepet is eljátszott benne, egymaga söpört be öt jelölést. 
 
A legrosszabb színészek listáját Hilary Duff (The Haunting of Sharon Tate) és James Franco (Zeroville) vezeti, a mellékszereplők közül pedig Jessica Chastain (Dark Phoenix) és James Corden (Macskák) áll a listák élén. 
 
A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg. Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek több mint ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak és 40 dolláros (11 ezer forint) tagsági díjat fizetnek. 
 
Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait „jutalmazzák". A győztesek aranyfestékkel lefújt, málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián. Egyelőre nem tudni, mikor teszik közzé a díjazottak nevét. 
 
(MTI) 
2020.02.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.